Luis Figo je Realu namenil ugodnega tekmeca. Foto: EPA
Luis Figo je Realu namenil ugodnega tekmeca. Foto: EPA
Predstavnik Arsenala David Miles in predsednik upravnega odbora bayerna Karl-Heinz Rummenigge
Predstavnik Arsenala David Miles in predsednik upravnega odbora bayerna Karl-Heinz Rummenigge sta si segla v roki. Foto: EPA
Predsednik upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge se zelo dobro spomni lanskih tekem osmine finala. Bavarci so v Londonu povozili topničarje s 3:1, v Münchnu pa so 13. marca trepetali za napredovanje vse do 94. minute, saj je Arsenal na Allianz Areni zmagal z 2:0.

V katalonsko-angleškem obračunu bo pod povečevalom tudi dvoboj argentinskih zvezdnikov, Lionela Messija in Sergia Agüera.
Pellegrini: Barca bo bolj zaskrbljena od nas
"Mislim, da bo Barcelona bolj zaskrbljena od nas. To ni več ekipa, kakršna je bila pred dvema letoma," meni trener Cityja Manuel Pellegrini. Strateg Barcelone Gerardo Martino pa pravi: "Če bi pred leti dejali, da bi igrali ta del lige prvakov v Manchestru, bi vsi pomislili na United. Toda zdaj je City zares težak tekmec. Ima številne izjemne igralce, tako da bo ta obračun postregel z vsem, kar lahko ponudi nogomet."

Spopad vodilnih ekip Premier lige in Bundeslige
Bayern in Arsenal sta se v istem delu tekmovanja srečala že v pretekli sezoni, Bavarci pa so napredovali po zaslugi več doseženih golov v gosteh. Skupni izid je bil 3:3. Na stadionu Emirates so bili Bacvarci za razred boljši (1:3), potem pa so doma prejeli hiter zadetek (Olivier Giroud), drugega pa v 85. minuti in zadnje minute so bile zelo napete.
Vodilni ekipi nemške in angleške lige se bosta tako znova spopadli, v Arsenalovem taboru pa upajo, da ne bodo še četrtič zaporedoma izpadli v osmini finala, potem ko so bili v prejšnjih letih od njih boljši Bayern, Milan in Barcelona. Topničarji imajo zelo "nemško" ekipo, saj za njih igrajo Lukas Podolski, Per Mertesacker in Mesut Özil.

Ugoden žreb za Man. United in Real
Odprto pot do četrtfinala imata Manchester United in Real Madrid. Manchester United bo igral z Olympiacosom, Real pa s Schalkejem. Edini preostali italijanski predstavnik Milan z Valterjem Birso se bo pomeril s sovodilnim v španskem prvenstvu, Atleticom iz Madrida.
Chelsea bo za četrtfinale igral z Galatasarayem, kar pomeni ponovno snidenje Joseja Mourinha z Didierjem Drogbajem. Lanska finalistka Borussia je dobila ruski Zenit, Paris SG pa Bayer iz Leverkusna. "Nisem še bil v Rusiji, tako da se zelo veselim teh tekem. Intenzivno bomo spremljali igre Zenita. Kdorkoli namreč napreduje iz skupine v ligi prvakov, je nedvomno zelo kakovosten. Trenutno pa nočem ničesar ocenjevati ali napovedovati," je povedal trener rumeno-črnih Jürgen Klopp.

Prve tekme bodo 18., 19., 25. in 26. februarja, povratne pa 11., 12., 18. in 19. marca. Četrtfinale in polfinale bosta aprila. Finale bo 24. maja v Lizboni.

OSMINA FINALA, prve tekme:

Torek, 18. februarja, ob 20.45:
MANCHESTER CITY - BARCELONA
BAYER LEVERKUSEN - PARIS SG
Povratni tekmi bosta 12. marca.

Sreda, 19. februarja, ob 20.45:
MILAN - ATLETICO MADRID
ARSENAL - BAYERN
Povratni tekmi bosta 11. marca.

Torek, 25. februarja, ob 18.45:
ZENIT - BORUSSIA (D)
Ob 20.45:
OLYMPIACOS - MANCHESTER UNITED
Povratni tekmi bosta 19. marca.

Sreda, 26. februarja, ob 20.45:
GALATASARAY - CHELSEA
SCHALKE - REAL MADRID
Povratni tekmi bosta 18. marca.




1. boben (zmagovalci skupin):

MANCHESTER UNITED, REAL MADRID, PARIS SG, BAYERN, CHELSEA, BORUSSIA (D), ATLETICO MADRID, BARCELONA.

2. boben (drugouvrščeni iz skupin):
BAYER LEVERKUSEN, GALATASARAY, OLYMPIACOS, MANCHESTER CITY, SCHALKE, ARSENAL,
ZENIT, MILAN.

Predsednik upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge se zelo dobro spomni lanskih tekem osmine finala. Bavarci so v Londonu povozili topničarje s 3:1, v Münchnu pa so 13. marca trepetali za napredovanje vse do 94. minute, saj je Arsenal na Allianz Areni zmagal z 2:0.