Angleži se veselijo prestižne zmage nad večnimi tekmeci. Foto: Reuters
Angleži se veselijo prestižne zmage nad večnimi tekmeci. Foto: Reuters
Eric Dier
Eric Dier je srečanje odločil z glavo v 91. minuti. Foto: Reuters
Jamie Vardy
Jamie Vardy je v letošnji sezoni dosegel 19 zadetkov za Leicester, ki je blizu senzacionalnega naslova v Premier ligi. Tudi v Berlinu je dokazal, da je pred vrati pravi mojster. Foto: Reuters
Toni Kroos
Toni Kroos je dve minuti pred odmorom z 20 metrov presenetil slabo postavljenega vratarja Jacka Butlanda. Foto: Reuters
Nemci bodo eden glavnih favoritov na evropskem prvenstvu v Franciji. Foto: EPA

To je bila 33. medsebojna tekma večnih tekmecev. Angleži imajo zdaj 16 zmag, Nemci le 12, šestkrat se je srečanje končalo z neodločenim izidom. V Berlinu je bilo devet tekem, Angleži niso izgubili niti enkrat.
Pred 72.000 gledalci v Berlinu so precej bolje začeli Nemci. V 27. minuti je Mario Gomez zatresel mrežo po podaji kapetana Samija Khedire (Bastian Schweinsteiger je poškodovan), a je sodnik Gianluca Rocchi zadetek razveljavil. Stranski sodnik je napačno dvignil zastavico zaradi prepovedanega položaja.
Kroos zadel po dveh napakah Butlanda
Dve minuti pred koncem je vratar gostov Jack Butland zelo slabo izbil žogo iz kazenskega prostora. Mesut Özil je našel Khediro, ki je podaljšal žogo do Tonija Kroosa. Vezist madridskega Reala je z 20 metrov z levico presenetil Butlanda ob bližnji vratnici. Velika napaka vratarja Angležev, ki se je tik pred odmorom poškodoval. Z zelenice so ga odnesli na nosilih, vstopil je Fraser Forster.
Po golu Gomeza elf popustil
V 57. minuti je Gomez dočakal veliki trenutek. Po podaji Khedire z desne strani je z glavo povišal na 2:0 in se veselil prvega gola za elf po evropskem prvenstvu leta 2012. Angleži so znižali v 61. minuti, ko je po podaji iz kota v prazno poletel Antonio Rüdiger. Na desni strani kazenskega prostora je do žoge prišel Harry Kane. Napadalec Tottenhama se je otresel Thomasa Müllerja in Özila, nato pa z desnico matiral Manuela Neuerja.
Vardy vstopil in mojstrsko izenačil s peto
V 71. minuti je Dannyja Welbecka zamenjal Jamie Vardy. Tri minute zatem je sijajni napadalec Leicesterja dokazal, zakaj je odkritje sezone v Premier ligi. Z desne strani je pred vrata podal Nathaniel Clyne, Vardy pa je prehitel neodločnega Rüdigerja in spet velemojstrsko poslal žogo v mrežo.
Dier z glavo za popoln preobrat
Joachim Löw
je v igro poslal Andreja Schürrleja, Lukasa Podolskega in Maria Götzeja, a v zadnjih minutah Nemci niso našli prave igre. Angleži so dobili velik zalet in v 91. minuti prišli do velike zmage. Po podaji Jordana Hendersona iz kota je najvišje skočil Eric Dier in s šestih metrov ukanil Neuerja za veliko slavje številnih angleških navijačev.
Slovenski nogometaši bodo 11. oktobra gostili Angleže v kvalifikacijah za SP 2018.
Rusi gladko odpravili Litvo
Litva, prvi tekmec Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018, je izgubila v Rusiji z 0:3. Ruse je v 41. minuti v vodstvo popeljal napadalec Krasnodarja Fedor Smolov, v 61. minuti je vezist moskovskega CSKA-ja Aleksander Golovin z lepim volejem z roba kazenskega prostora povišal na 2:0, za 3:0 pa je v 72. minuti zadel Denis Glušakov.
Hrvati do remija v Budimpešti
Hrvaška je v Budimpešti remizirala z Madžarsko (1:1). Hrvati so povedli v 29. minuti po Mariu Mandžukiću, gostitelji pa so izenačili v 79. minuti z golom Balasza Dzsudzsaka, ki je lepo zadel iz prostega strela z levico.

Sobotne prijateljske tekme:
NEMČIJA - ANGLIJA 2:3 (1:0)
72.000; Kroos 43., Gomez 57.; Kane 61., Vardy 74., Dier 91.

Nemčija: Neuer, Can, Rüdiger, Hummels (46./Tah), Hector, Khedira, Kroos, Müller (75./Podolski), Özil, Reus (64./Schürrle), Gomez (80./Götze).

Anglija: Butland (45./Forster), Clyne, Smalling, Cahill, Rose, Henderson, Dier, Alli, Lallana (71./Barkley), Welbeck (71./Vardy), Kane.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


KAZAHSTAN - AZERBAJDŽAN 1:0 (1:0)
Bejsebekov 8.

RUSIJA - LITVA 3:0 (1:0)
Smolov 41., Golovin 61., Glušakov 72.

POLJSKA - FINSKA 5:0 (3:0)
Grosicki 18., 85., Wszolek 20., 66., Starzynski 32.

MADŽARSKA - HRVAŠKA 1:1 (0:1)
Dzsudzsak 79.; Mandžukić 29.

AVSTRIJA - ALBANIJA 2:1 (2:0)
Janko 6., Harnik 13.; Lenjani 47.
RK: Kace 78./Albanija

Velik preobrat Angležev v Berlinu
Löw: Imeli smo težave pri organizaciji igre
Velik preobrat Angležev v Berlinu
Löw: Imeli smo težave pri organizaciji igre