Veliki derbi med Barcelono in Realom bo prvi za Joseja Mourinha, odkar je maja sedel na trenersko klop pri Realu, je pa proti Barceloni že vodil svoje moštvo v Ligi prvakov, ko je bil trener Interja. Foto: EPA
Veliki derbi med Barcelono in Realom bo prvi za Joseja Mourinha, odkar je maja sedel na trenersko klop pri Realu, je pa proti Barceloni že vodil svoje moštvo v Ligi prvakov, ko je bil trener Interja. Foto: EPA

Ves svet bo naslednji ponedeljek želel videti, kako se bo Realova obramba spopadla z najboljšim nogometašem na svetu Lionelom Messijem in kakšen bo odgovor najdražjega igralca Cristiana Ronalda. Obema je v soboto uspel hat-trick, pri čemer je Barcelona kar z 8:0 v gosteh ponižala Almerio, Real pa je s 5:1 premagal Athletic Bilbao.

Ronaldo: Kako učinkoviti bodo proti nam?
Ronaldo je s 14 zadetki trenutno prvi strelec španskega prvenstva. Messi ima zadetek manj. S hat-trickom je presegel mejo 100 zadetkov v dresu katalonskega kluba. Pri samo 23 letih! Le Raul je bil mlajši, ko je presegel to mejo. "Zmaga z 0:8 mi ne pove veliko, bolj me zanima, ali bodo tudi nam zabili toliko zadetkov," je Barcelonino strelsko formo pokomentiral portugalski zvezdnik.

Obe ekipi polni presežkov
Real bo na Camp Nou prišel kot vodilna ekipa španskega prvenstva, ki ima po 12 krogih 32 točk (deset zmag, dva remija), kar je najboljši uvod v sezono kraljevega kluba v zgodovini. Vendar Barcelona na drugem mestu le malo zaostaja: v gosteh ima po 12 krogih šest zmag, s čimer je prehitela dosežek Reala iz sezone 1991/92.

Mourinho preporodil Real
Dvoboj bo vznemirljiv tudi zaradi obeh trenerjev Pepa Guardiole in Joseja Mourinha. Slednji je po izjemno uspešni zgodbi pri Interju dokazal, da je spodoben tudi Real popeljati do španskega in evropskega naslova. Vendar pa El Clasico zanj ne pomeni posebej vznemirljive tekme.

Manjkal bo naboj, ki ga imajo izločilne tekme
"To bo le še ena navadna prvenstvena tekma. Manjkal bo tisti posebni naboj, ki ga imajo le izločilne tekme Lige prvakov," je izjavil Mourinho. Pojasnil je še: "Tekme med Barco in Chelseajem ali pa med Barco in Interjem so bile za 'biti ali ne biti'. Clasico bo le ena od 38 tekem, ki jih bomo odigrali v La ligi. Odločala ne bo o ničemer."