Blessing Eleke se je potegnil za trenerja, toda predsednik je odločil drugače. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke se je potegnil za trenerja, toda predsednik je odločil drugače. Foto: www.alesfevzer.com

Rasistična opazka, ki je je bil od trenerja Marka Nikolića deležen napadalec Olimpije Eleke, je močno odmevala tudi v tujini, predvsem v Angliji, kjer je Milan Mandarić deloval dolgo časa.

Pogovor Blessinga Elekeja za BBC lahko poslušate TUKAJ (od 0:40 do 5:14).


BBC je v svoji radijski oddaji poročal, da klub po opazki "črni idiot" najprej ni hotel suspendirati Nikolića, a si je premislil po odločitvi Nogometne zveze Slovenije, ki je Srba kaznovala s sedmimi tekmami prepovedi vodenja.

"Ni mislil tega, kar je rekel. To je povedal le zato, ker je bil jezen," je za BBC povedal Eleke. "Sem zelo jezen in žalosten. On je družinski človek in zaradi mene je izgubil službo. Ljudje o njem govorijo, kot da je rasist, toda jaz menim drugače. Moledoval sem pri predsedniku in naredil vse, toda taka je bila njegova odločitev. Tu ne morem nič," je povedal Eleke.

Mladi nigerijski napadalec in Nikolić sta se srečala tudi po odstavitvi in se po besedah Elekeja razšla prijateljsko. "Še enkrat je poudaril, da me ni hotel užaliti, in mi zaželel vse najlepše v nadaljevanju kariere," je še povedal Eleke.