Na 22 tekmi Prve lige je Jasmin Handanović ostal nepremagan že desetkrat. V Celju je pri 37. letih znova pokazal, da je steber branilcev naslova, ki so s sedmimi zaporednimi zmagami prevzeli vodstvo na lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Na 22 tekmi Prve lige je Jasmin Handanović ostal nepremagan že desetkrat. V Celju je pri 37. letih znova pokazal, da je steber branilcev naslova, ki so s sedmimi zaporednimi zmagami prevzeli vodstvo na lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Jean Philippe Mendy
Jean-Philippe Mendy je dve leti v Sloveniji in je na 60 prvoligaških tekmah dosegel 22 golov. Foto: Aleš Fevžer
Matic Črnic (Domžale)
Matic Črnic se je v matičnem Mariboru znašel na stranskem tiru, po klubski menjavi Janža v zameno za Trajkovskega in Črnica pa zdaj z obema nogama izkorišča priložnost v Domžalah. Foto: www.alesfevzer.com
Polne Stožice
Za primerjavo s spodnjo videonovico o Olimpiji - takole so bile videti polne Stožice na poletni prijateljski tekmi s Chelseajem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Maribor je jeseni izgubil obe tekmi s Celjem, zdaj pa se mu je oddolžil na Areni Petrol, kjer se je zbralo letos rekordnih 3.400 gledalcev. Najprej je Jasmin Handanović ustavil prva dva aduta grofov kapetana Blaža Vrhovca in reprezentanta Benjamina Verbiča, nato pa je s potezo kroga derbi odločil Jean-Philippe Mendy - z bombo s 25 metrov.

Rojstnodnevno darilo za Mendyja
"Priznam, da takšnega zadetka še nisem dosegel. Nisem še zatresel mreže s takšne razdalje. Lahko rečem, da je bil ta gol najlepše darilo za rojstni dan, ki sem ga praznoval med tednom. Odkar sem v Sloveniji, mi je ta gol najbolj pri srcu. Seveda ob tistem, ki sem ga jeseni zabil Olimpiji,"
je za klubsko spletno stran 27-letni francoski Senegalec priznal, da takšnega gola še ni dosegel.

"Pravih priložnosti skoraj ni bilo. Premalo smo bili konkretni. Treba bo delati, da to popravimo in bomo na naslednji tekmi boljši," je bil odkrit Verbič, najučinkovitejši nogometaš prvenstva (9 golov in 6 podaj), ki pa je pri evrogolu v sodnikovem dodatku 1. polčasa po izgubljenem dvoboju z Mendyjem prehitro obupal.

Spomladanske tri kroge zaznamoval N'Diaye
Piko na i je postavilo odkritje spomladanskega dela prvenstva, 24-letni Senegalec Welle N'Diaye, ki je kot pravi stroj za prestreganje žog iz prve postave vijoličastih izrinil slovenskega reprezentanta Aleša Mertlja. Drugič v štirih dneh mu je iz kota podal Agim Ibraimi, N'Diaye pa je golu po tleh proti Olimpiji zdaj v Celju dodal še preprost in učinkovit gol z glavo. Celjani so morali priznati poraz na lokalnem derbiju, ki bi se lahko popolnoma drugače končal, če bi sodnik po igranju Petra Stojanovića z roko pokazal na belo točko ...

Ejup kriv za dve enajstmetrovki, a tudi avtor vrhunca tekme
Mendyjevemu golu je po kakovosti v 23. krogu konkuriral le gol Krke iz Domžal, pri katerem je branilec Leo Ejup še drugič v tednu dni pokazal moč svojega prostega udarca. Tako kot proti Zavrču je tudi proti Domžalam sprožil s 25 metrov in silovito zadel pod prečko. 20-letni Novomeščan je bil tudi osmoljenec tekme, saj je zakrivil obe najstrožji kazni, pri čemer je zlasti druga razburila Dolenjce.

Obe enajstmetrovki je z izvedbama za učbenike v zmago z 2:1 spremenil Matic Črnic. Mariborčan, ki je med igro stresel še prečko, je hitro postal udarni adut Domžalčanov: "Mislim, da sta bili čisti enajstmetrovki. Izkoristili smo svoji priložnosti, četudi iz prekinitev, ni pomembno. Točke so zasluženo ostale doma."

Elsner: Zdaj bo Domžalam lažje
"Izjemno sem vesel zmage, saj bo posijalo nekaj več sonca v našo igro, učinkovitost in samozavest. Naslednje obdobje bo lažje,"
je po tekmi povedal trener Luka Elsner, ki ga v naslednjem krogu čaka gostovanje v Kopru, nato pa v 25. krogu v Športni park ob Kamniški Bistrici prihaja Maribor, ki je jeseni dve tekmi izgubil tudi proti Domžalam. Serijski državni prvaki vmes gostijo Zavrč, ki je krstil novo pokrito tribuno in prve prave domače tekme v sezoni z dvema zmagama: po Domžalah (1:0) je padla še Luka Koper (2:1).

V Ljubljani magnet Maribor ne Olimpija
Na dveh tekmah 23. kroga ni bilo golov. V obračunu dna Gorica - Radomlje ni bilo preobrata v boju za neposredni obstanek. Še bolj komorno je bilo v Ljubljani, kjer je samo 300 od 6.500 ljudi izkoristilo možnost ogleda sobotne tekme Olimpije z Rudarjem, kar jim je namreč omogočala vstopnica s sredinega derbija proti Mariboru (0:1).

Velenjčani so bili nevarnejši in samo prečka je preprečila Senadu Jahiću, da bi se postavil ob bok Mendyju in Ejupu. V zadnjih sekundah bi lahko gostje podarili zmago Ljubljančanom, a je avtogol Klemna Bolhe preprečil vratar Matjaž Rozman. "Želeli smo si tri točke. Igrali smo za našega Leona Črnčiča, ki si je poškodoval koleno in je zdaj po operaciji še v bolnišnici. Vendar tudi točka je na koncu pozitiven izid," je bil z 0:0 zadovoljen čuvaj mreže Rudarja.

Za konec žvižgalni koncert na čast zmajev
Nasprotno je bilo zadovoljstvo redkih junakov, ki so prišli bodrit Olimpijo. Ne pozabite, stadion Stožice premore skupno 16.900 sedežev, uradno pa je bilo 300 gledalcev. Po zadnjem sodniškem žvižgu so se kljub le 1,8-odstotni zasedenosti po stadionu razlegali samo še žvižgi. Pa so kritiki očitali Stožicam, da nimajo dobre akustike ...

Črnic priigral Domžalam nove tri točke
Žvižgi za nogometaše Olimpije v Stožicah
Zavrč zasenčil Koprčane
Mariborčanom štajerski derbi v Celju
Igranje z roko Stojanovića v 16-m prostoru
N'Diaye potrdil zmago Maribora v Celju
Evrogol Mendyja tik pred odmorom
Črnic priigral Domžalam nove tri točke
Žvižgi za nogometaše Olimpije v Stožicah
Zavrč zasenčil Koprčane
Mariborčanom štajerski derbi v Celju
Igranje z roko Stojanovića v 16-m prostoru
N'Diaye potrdil zmago Maribora v Celju
Evrogol Mendyja tik pred odmorom