Olimpija je že v 9. minuti ostala brez prvega napadalca Andraža Šporarja, čigar poškodba zadnje stegenske mišice pa ni hujše narave. Počival naj bi tri tedne. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je že v 9. minuti ostala brez prvega napadalca Andraža Šporarja, čigar poškodba zadnje stegenske mišice pa ni hujše narave. Počival naj bi tri tedne. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor
Obramba Maribora je ustavila vse napade Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Zavrč
Zavrč se veseli prve zmage spomladi, medtem ko Domžale po dveh tekmah ostajajo brez nje. Foto: www.alesfevzer.com
Sunny Omoregie (drugi z desne)
Sunny Omoregie (v sredini) je dosegel sedmi gol v sezoni. Foto: BoBo
Enes Đurković
Enes Đurković je z enajstmetrovke prinesel zmago Radomljam. Foto: www.alesfevzer.com
Radomljani ugnali Rudar v Domžalah
Kopru še tretji obračun z Gorico v sezoni
Zavrč novo tribuno proslavil z zmago
Ndiaye mariborski junak v Stožicah
Zadetek Ndiayeja za zmago Maribora
Goli s tekem v Novi Gorici in Celju

Pred skoraj 7.000 gledalci je odločitev padla v 41. minuti, ko je Welle Ndiaye po podaji iz kota in neuspešnem izbijanju Aleksandra Šelige žogo s kakšnega metra pospravil v mrežo.

Vijoličasti so v nadaljevanju nadzirali položaj na igrišču, Olimpiji pa kljub borbenosti ni uspelo premagati Jasmina Handanovića. Zmaji so od 84. minute igrali brez izključenega Nika Kapuna. Končna statistika govori o rahli premoči Maribora (posest žoge 52:48 in streli v okvir vrat 6:5), ki mu je šel na roko tudi poraz do tega kroga vodilnih Domžal v Zavrču (1:0).

Šporarja zagrabilo že v 9. minuti
Olimpija je zapretila prva, potem ko je Andraž Šporar v 3. minuti z desne strani meril mimo desne vratnice Jasmina Handanovića. A Šporar je moral že v 9. minuti z zelenice, saj ga je ob dvoboju z Markom Šulerjem zagrabilo v "zadnji" loži. Zamenjal ga je Aleksandar Rodić.

Šeliga ustavil Zahoviča, Sallalicha in Ibraimija
V 14. minuti pa prva velika priložnost za Maribor. Po lepi akciji Daliborja Volaša in Agima Ibraimija se je pred Aleksandrom Šeligo sam znašel Luka Zahovič, a je ljubljanski vratar dobil dvoboj. Sledilo je še nekaj mariborskih polpriložnosti. Najprej je Šeliga ustavil poskus Sintayeha Sallalicha, malo pozneje pa je Šeligo namučil še strel Ibraimija od daleč.

Priložnosti za Hentyja in Volaša
Tudi Olimpija je pokazala zobe. V 26. minuti je Nigerijec Ezekiel Henty vtekel na dolgo podajo Kenana Bajrića v kazenski prostor in sprožil z desne strani, vendar je Handanović ubranil njegov poskus. Na drugi strani je Volaš v 29. minuti iz težkega položaja skorajda oplazil vratnico.

Ndiaye kaznoval napako Šelige in Matića
Zatišnem obdobju je sledila "eksplozija", saj je Maribor v 41. minuti povedel. Po podaji iz kota je Šeliga žogo izbil, a le do Darijana Matića, od katerega se je žoga nato odbila do Welleja Ndiayeja, ta pa jo je v gneči s kakšnega metra poslal v prazno mrežo. Ob polčasu je statistika govorila o premoči Maribora. Posest žoge: 57:43 in streli v okvir vrat 5:2.

Kapun predčasno z zelenice
Drugi polčas je Olimpija pričakovano začela bolj napadalno, vendar ni resneje ogrozila Handanovićevih vrat. Maribor je brez večjih naporov držal tekmo pod nadzorom. Ritem srečanja je v zadnji četrtini nekoliko padel. Možnosti domačih so se še dodatne zmanjšale v 84. minuti, ko je Kapun zaradi grobega štarta nad Ndiayem dobil rdeči karton. Kljub igralcu manj so zeleno-beli pretili, a premalo za gol. V sodnikovem podaljšku je drugi gol Maribora preprečil Šeliga, ki je s parado ubranil zadetek Ibraimija.


Darko Karapetrović, trener Olimpije: "Današnji derbi sta odločili poškodbi Šporarja in napaka Šelige. Naredili smo menjavo, a nismo bili gibljivi v napadu, nismo jih znali zadržati. Nimam kaj očitati fantom, pokazali so pravi karakter. Morda sem naredil napako, ker sem v igro vključil Žinka, zato sem ga ob polčasu zamenjal. Čestitam Mariboru."

Ante Šimundža, trener Maribora: "Vedeli smo, kaj si želimo, pokazali smo evropski pristop, evropsko razmišljanje. Tako se igra derbi, to je nekaj posebnega, nekaj prestižnega. Če bi imeli malo več sreče, bi bil lahko še višji izid. O izidu tekme v Zavrču nismo razmišljali, posvečamo se samo stvarem, na katere lahko vplivamo. Je pa pogled na lestvico zdaj lepši.


"Praznik" v Zavrču kronan z zmago
Zavrč je uspešno krstil novo tribuno za 1.100 gledalcev, saj je z 1:0 premagal do tega kroga vodilne Domžale. Edini gol je padel v 16. minuti, ko je Lovro Cvek z 20 metrov poslal žogo v spodnji levi kot gostujočih vrat. Štiri minute pozneje je na drugi strani Mate Eterović stresel prečko, kar je bila tudi najlepša priložnost gostov za izenačenje.

Črnigoj prvo ime primorskega derbija
V prvi tekmi dneva je Luka Koper v Novi Gorici zmagala z 2:1. Koprčani so na primorskem derbiju povedli že v 9. minuti, ko je Domen Črnigoj prodrl po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je Solomon Enow žogo nespretno spravil v lastno mrežo. Prednost so podvojili v 37. minuti, ko so izvedli hiter protinapad, v katerem je Mitja Lotrič žogo podal do Črnigoja, ta pa je z nizkim strelom premagal Alberta Gallinetto. Novogoričani so zaostanek znižali dve minuti pozneje. Po kotu je najprej poskusil Blessing Eleke, nato se je žoga večkrat odbila, na koncu pa jo je v mrežo z glavo pospravil Nabil Taider. Tudi v drugem polčasu so bili nevarnejši Koprčani, Lotrič in Matej Pučko sta bila v 58. in 68. minuti premalo natančna, neuspešna sta bila tudi Leo Štulac in Sead Hadžibulić, tako kot ob koncu tekme povratnik v moštvo Gorice Dino Martinović.

Celjski niz neporaženosti se nadaljuje
Tretjeuvrščeni Celjani še naprej igrajo odlično. Potem ko so v prejšnjem krogu zaradi viroze preložili tekmo s Koprom, so tokrat strli Krko z 2:1. Domači so povedli v 12. minuti, ko je Gregor Bajde po podaji v prazen prostor preigral vratarja in zadel za 1:0. Gostje so izenačili v 29. minuti. Tadej Vidmajer in Matic Kotnik sta se po dolgi podaji zapletla, kar je izkoristil Josip Fuček in pospravil žogo v mrežo. Odločilni zadetek je padel v 59. minuti. Bajde je podal v kazenski prostor, kjer je Sunny Omoregie najprej z glavo zadel prečko, odbito žogo pa je nato poslal v mrežo. Pritisk Krke v nadaljevanju ni obrodil sadov. Celje je tako v prvenstvu neporaženo že 23 tekem zapored.

Đurković radomeljski junak v Domžalah
Zadnjeuvrščene Radomlje so zmagale tretjič v sezoni, potem ko so v Domžalah z 1:0 ugnale velenjski Rudar. Mož odločitve je bil Enes Đurković, ki je v 66. minuti najprej izsilil enajstmetrovko in izključitev Denisa Klinarja, nato pa je uspešno izvedel še strel z bele točke. Velenjčani so imeli sicer terensko premoč, a je bila ta jalova. Najbližje zadetku so bili v 90. minuti, ko je poskus Milana Kocića ubranil domači vratar Andrić.

DRŽAVNO PRVENSTVO
PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 21. krog

OLIMPIJA - MARIBOR 0:1 (0:1)
6.500; Ndiaye 41.
: Kapun 84./Olimpija

Olimpija: Šeliga; Mitrović, Bajrić, Žinko (46./Ivančič), Lazevski; Matić, Kapun , Zajc, Fink; Henty (82./Burgič), Šporar (12./Rodić)
Maribor: Handanović; Stojanović , Rajčević, Šuler , Viler; Ibraimi, Filipović , Ndiaye , Sallalich (88./Bohar); Volaš (72./Mendy), Zahovič (72./Tavares ).
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



ZAVRČ
- DOMŽALE 1:0 (1:0)
1.000; Cvek 15.

Zavrč: Pridigar, Cvek, Kiš, Muminović , Polič, Kelenc (42./Grezda ), Mitrović (87./Brzoja), Korošec, Datković, Đukić, Matjašič (58./Antić ).

Domžale: Vidmar, Skubic, Jelar (84./John), Črnic, Trajkovski , Simić, Eterović, Majer, Morel (67./Vuk), Korun , Kous.

Sodnik: Alan Borošak (Spodnji Duplek)


GORICA - LUKA KOPER 1:2 (1:2)
400; Taider 38.; Enow 6./ag, Črnigoj 36.

Gorica: Gallinetta, Enow, Vetrih (63./Martinović), Palumbo, Taider, Eleke, Napoli , Džuzdanović (80./Osuji), Ruggiero, Caputo, Slivka .

Luka Koper: Simčič, Hadžić, Blažič, Palčič, Guberac , Halilović, Štulac, Črnigoj (78./Hadžibulić), Tomić, Lotrič, Pučko (68./Peshevski).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)




CELJE - KRKA 2:1 (1:1)
540; Bajde 11., Omoregie 58.; Fuček 28.

Celje: Kotnik, Krajcer, Klemenčič, Jugović , Bajde (90./Zbičajnik), Sunny, Miškić , Kubo (49./Bašić), Soria, Vidmajer, Lendrić (69./Šporn).

Krka: Pelin (51./Mitrović), Vučkić, Fuček (74./Ihbeisheh), Novinić (64./Mojstrović), Ejup , Palić, Danijel Rašić , Welbeck, Perić, Rašić, Kastrevec

Sodnik: Martin Bukovec (Lendava)


KALCER RADOMLJE - RUDAR 1:0 (0:0)

200; Đurković 66./11-m
: Klinar 66./Rudar

Kalcer: Andrić, Teinović, Avbelj (62./Jurčević), Furuyama, Stoiljković, Zorc, Perković, Rems, Lidjan, Jazbec, Đurković (75./Vuk ).

Rudar: Rozman, Kašnik, Firer, Krefl (62./Jahić), Trifković (79./Plesec), Jelić (72./Kocić), Klinar , Bolha, Džinić, Radujko, Babić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Lestvica:                            
MARIBOR          21 15 2  4 42:20  47
DOMŽALE          22 14 3  5 27:11  45
CELJE            21 12 7  2 35:10  43
OLIMPIJA         21 11 5  5 39:17  38
ZAVRČ            22 10 2 10 21:31  32
LUKA KOPER       21  9 1 11 23:33  28
RUDAR VELENJE    22  7 6  9 27:24  27
GORICA           22  5 3 14 19:31  18
KRKA             22  5 3 14 21:37  18
KALCER RADOMLJE  22  3 2 17 13:53  11

Radomljani ugnali Rudar v Domžalah
Kopru še tretji obračun z Gorico v sezoni
Zavrč novo tribuno proslavil z zmago
Ndiaye mariborski junak v Stožicah
Zadetek Ndiayeja za zmago Maribora
Goli s tekem v Novi Gorici in Celju