Ante Šimundža je za Maribor odigral več kot 200 tekem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ante Šimundža je za Maribor odigral več kot 200 tekem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Šimundža na vročem stolčku v Ljudskem vrtu

Nobenega presenečenja, torej. Nekdanji napadalec Maribora je bil kandidat za klop vijoličastih že poleti, ko je v Sturm odšel Darko Milanič, tokrat pa je bil edini kandidat za vročo vijoličasto klop.

Vedno stremi k še boljšemu
Načrti? "Če bi se zadovoljili s trenutnim stanjem, potem ne bi bili ambiciozni. Tudi ko gre najboljše, si želiš še en korak naprej. Mi bomo delali korak po koraku, že do tekme z Wiganom pa bomo naredili vse, kar je v naši moči," je dejal Šimundža, ki se mu hiter preklop iz druge lige v evropsko ligo ne zdi težava, saj je v vsakem klubom vedno maksimalno motiviran.

Ljudski vrt kot domače dvorišče
Šimundža, ki je v soboto praznoval 42. rojstni dan, je bil do sedaj trener drugoligaša Aluminija, s katerim je zasedal peto mesto. V dresu Maribora je odigral več kot 200 tekem. Po koncu igralske kariere je bil tri leta pomočnik Milaniča v Ljudskem vrtu. Dvakrat je precej uspešno vodil Muro, bil pa je tudi na klopi avstrijskega Gaka.

Čačić odšel že po 117 dneh
Maribor in Čačić sta se sporazumno razšla v nedeljo dopoldne, potem ko je Maribor v soboto zvečer izgubil v Kopru. "Rezultatska kriza se je poglobila in morali smo se odzvati, saj potrebujemo nov zagon, novo energijo pred nadaljevanjem sezone," so v izjavi za javnost zapisali pri 11-kratnem državnem prvaku, ki je v zadnjih treh krogih dvakrat izgubil in enkrat remiziral.

V četrtek čaka vijoličaste tekma 2. kroga Evropske lige v Wiganu, v nedeljo ob 17.00 pa je na sporedu večni derbi v Ljudskem vrtu.

Šimundža na vročem stolčku v Ljudskem vrtu