Prvoligaško premiero na polnem stadionu Matije Gubca je popestril nastop pevke in domačinke Nuše Derende, tekma pa se je začela v hudi pripeki pri 37 stopinjah Celzija, končala pa s slavjem Krčanov. Foto: Twitter/@TVSLOsport
Prvoligaško premiero na polnem stadionu Matije Gubca je popestril nastop pevke in domačinke Nuše Derende, tekma pa se je začela v hudi pripeki pri 37 stopinjah Celzija, končala pa s slavjem Krčanov. Foto: Twitter/@TVSLOsport
Domžale
Koprčani so zaradi povratne tekme v Splitu zaigrali s pretežno rezervno postavo, kar so Domžalčani z razigranim Nejcem Skubicem znali izkoristiti. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Mršič (Luka Koper) - sodnik Dragoslav Perić
Po izključitvi Nika Mršiča, ki je za drugi rumeni karton pregrobo podrl Juninha, ki je nato tudi povišal na 0:3 je vse delovalo, da je tekma povsem odločena, nato pa je v zadnje pol ure postregla z obilo drame. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani trepetali po vodstvu s 3:0
Rujović zadel za zgodovinsko zmago Krškega
93 let star klub doživel prvoligaški krst

Ključna akcija prvoligaške premiere v Krškem se je zgodila po uri igre. Enes Rujović je potegnil po sredini in izsilil prekršek za najstrožjo kazen, pri čemer je Jure Travner prejel še drugi rumeni karton. Z bele točke je bil natančen ravno Rujović in tako dosegel zgodovinski prvi gol Krškega v 1. SNL, ki je na koncu prinesel tudi prvo zmago in tri točke.

Zalokar zaklenil domača vrata
Pred rekordnimi 1.900 gledalci (odprli so tudi travnate tribune za spremljanje spidveja) so Celjani hitro prevzeli pobudo in bili nevarnejši. A v vratih Krškega je blestel Marko Zalokar - v prvem polčasu je ubranil vseh pet strelov v okvir vrat, v drugem pa je dodal še tri obrambe za nedotaknjeno mrežo. V 35. minuti se je zdelo, da je Sunny Omoregie zadel za 1:0, sodnik Matej Jug je sprva gol že priznal, a po posvetovanju s stranskimi sodniki spremenil odločitev - gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Celjani tekmo končali le z devetimi
Sredi 2. polčasa je povratnik v dresu Celja Travner zrušil Rujovića, branilec je bil izključen, napadalni vezist pa je mirno ukanil 41-letnega Amela Mujčinovića. Gostje so kljub igralcu več držali pobudo in si priigrali nekaj polpriložnosti, za nameček pa je v končnici tekme bil izključen še kapetan Celja Blaž Vrhovec, prav tako zaradi drugega rumenega kartona.

Polne tribune Matije Gubca so se veselile nepričakovane zmage Krškega, lanskoletnega prvaka druge lige, ki bo očitno doma trd oreh za uveljavljene prvoligaše. Ob krstu so varovanci Tomaža Petrovića tako že ugnali lanske dvakratne podprvake - ligaške in pokalne - iz Celja. NK Krško je sicer postal po uradnem štetju NZS-ja 41. klub v zgodovini 1. SNL, pri čemer zaradi propadov klubov poznamo dve Olimpiji in Muri.

Derbi kroga dveh različnih polčasov
Uvodni krog sezone 2015/16 se je končal z derbijem Luka Koper - Domžale. Prvi so obremenjeni z evropskim dvobojem s Hajdukom zaigrali z močno premešano postavo, ki sprva ni bila kos navdahnjenim gostom. Gostujoči kapetan Nejc Skubic je najprej z desne strani poskrbel za milimetrsko natančni predložek, ki ga je v gol na drugi vratnici spremenil Žan Majer. Sedem minut zatem sta kombinirala Benjamin Morel in Skubic, ki je s premetenim zaključnim strelom podvojil vodstvo Domžal. Pred odmorom je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen mladi 19-letni Nik Mršič, ki je igral prvo tekmo v Prvi ligi TS.

Ob igralcu manj in 0:3 se je Koper zbudil
Številčno premoč je v nadaljevanju po podaji Dejana Trajkovskega hitro izkoristil Juninho z nizkim strelom. A namesto mirnega zaključka so Koprčani pokazali zobe. V vsega treh minutah so zabili dva gola. Najprej je žoga po nespretnem izbijanju branilca Darka Zeca sedla na nogo Jake Štromajerja, ki je z roba kazenskega prostora matiral Nejca Vidmarja. Že v naslednjem pravem napadu je Patrik Posavec z leve poslal visok predložek na glavo Amarja Rahmanovića, ki je znižal na 2:3.

Centimetri ločili debitanta od 3:3
Do konca so se vrstili juriši gostiteljev, najprej je Štromajer pred golom v matnem položaju grdo zgrešil žogo, osmoljenec tekme pa je v 89. minuti postal njegova menjava. 20-letni debitant Luka Vekić je prišel v osrčju kazenskega prostora do strela z glavo, a je prečka preprečila, da bi Luka Koper kljub igralcu manj izničila tri gole zaostanka in iztržila točko.

Spodrsljaj Maribora in visoka zmaga Olimpije
Jubilejna 25. sezona 1. SNL se je sicer začela že v petek s presenečenjem: prvak Maribor je doma samo remiziral z Zavrčem (1:1). V soboto je Olimpija novo zgodbo začela pisati z gladko zmago nad Gorico (4:1), v Velenju pa je Krka z zmago pri Rudarju (1:0) potrdila za korak višje ambicije kot lani, ko je bilo vse podrejeno obstanku v PLTS.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 1. krog


KRŠKO - CELJE 1:0 (0:0)
1.900; Rujović 62./11-m
Travner 60., Vrhovec 90./Celje

Krško: Zalokar; Kožar, Petric, Đukić, Sikošek; Drnovšek, Jurečič ( 93./Blažinčič); Volarič, Rujović ( 87./Pavič), Bučar ( 51./Slivšek); Štefanac.

Celje: Mujčinović; Vidmajer, Travner, T. Klemenčič, Jakolić; Klapan, Vrhovec, Mršić; Bajde ( 73./Spremo), Firer, Omoregie ( 58./Ahmedi).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


LUKA KOPER - DOMŽALE 2:3 (0:2)
350; Štromajer 64., Rahmanović 66.; Majer 28., Skubic 35., Juninho 53.
Mršič 41./Luka Koper

Luka Koper: Simčič; Šme, Mršič, Posavac ( 84./Ivančić), Tomić; Štulac, Radujko, Pučko, Rahmanović ; Lotrić ( 58./Hadžić), Štromajer ( 89./Vekić).

Domžale: Vidmar; Skubic , Horić, Zec, Trajkovski; Horvat, Vetrih ( 70./Husmani); Morel, Juninho ( 90./Alvir), Majer ( 65./Grvala); Podlogar.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Že odigrano:
OLIMPIJA
- GORICA 4:1 (2:1)
2.000; Kapun 18., Kronaveter 25., 68.,
Šporar 90.; Arčon 45.

RUDAR VELENJE - KRKA 0:1 (0:1)
1.050; Perić 43.

MARIBOR - ZAVRČ 1:1 (1:1)
3.000; Zahović 39.; Matjašič 10.

                                      
Lestvica:                             
OLIMPIJA              1  1 0 0  4:1  3
DOMŽALE               1  1 0 0  3:2  3
KRKA                  1  1 0 0  1:0  3
KRŠKO                 1  1 0 0  1:0  3
ZAVRČ                 1  0 1 0  1:1  1
MARIBOR               1  0 1 0  1:1  1
LUKA KOPER            1  0 0 1  2:3  0
CELJE                 1  0 0 1  0:1  0
RUDAR VELENJE         1  0 0 1  0:1  0
GORICA                1  0 0 1  1:4  0
                                      

Domžalčani trepetali po vodstvu s 3:0
Rujović zadel za zgodovinsko zmago Krškega
93 let star klub doživel prvoligaški krst