Veselje na domžalski klopi ob izenačenju Jureta Balkovca. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje na domžalski klopi ob izenačenju Jureta Balkovca. Foto: www.alesfevzer.com
Damjan Bohar
Damjan Bohar se je med strelce vpisal prvič po lanskem septembru. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Maribor
Z razburljivo nedeljsko tekmo so bili lahko zadovoljni tudi zahtevnejši gledalci. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale izničile zaostanek 0:2
Remi na derbiju v Domžalah

"V London se ne gremo branit, temveč gremo po napredovanje!" je dejal strelec izjemnega zadetka za 2:2 s prostega strela Jure Balkovec. A ostanimo pri nedeljski tekmi ... 21-letni Belokranjec ne dosega veliko golov, ob njegovem 85. nastopu v prvi ligi je bil ta šele šesti, a gotovo bo ob koncu sezone eden izmed kandidatov za najlepši zadetek sezone.

"V članski konkurenci še nisem tako zadel. Proti Saligorsku je bila podobna situacija, a je šla žoga malce čez vrata. Zdaj sem še enkrat poskusil. Takoj ko sem streljal, sem vedel, da bi morala tokrat iti v gol. Ko dobro zadeneš žogo, te po navadi občutek ne vara. Videl sem, da je vratar najbrž pričakoval moj predložek in se pripravljal, kako ga bo prestregel. Mislim, da sem ga dobil na napačni nogi. Zalet imam že s treningov kar natančno določen, tudi korake, to je že moja rutina," je mojstrovino s 30 metrov opisal Balkovec.

V pretekli sezoni je v državnem prvenstvu igral le na 11 tekmah, v tej pa lahko računa na pomembnejšo vlogo v moštvu, saj so njegovega tekmeca na položaju levega bočnega branilca Dejana Trajkovskega v soboto posodili v Twente. Tudi nekdanji nogometaš Maribora si je ogledal nedeljski derbi, po njem pa pred slačilnico postopal z rožami, ki jih je prejel ob slovesu od soigralcev.

Elsner: Na srečo imam 30 poštenih fantov
Balkovec je bil poleg Gabra Dobrovoljca in Marka Alvirja eden izmed samo trojice igralcev Domžal, ki so bili v začetni enajsterici tako proti West Hamu kot proti Mariboru. Po prvem polčasu je kazalo, da domači trener Luka Elsner ni imel srečne roke pri tem, da je tako premešal postavo, toda v drugem delu so na igrišče prišle "drugačne" Domžale.

"V prvem polčasu se je pri odbitih žogah videlo, da nismo čisto pri stvari. Nismo šli v dvoboje tako, kot je treba. Manjkalo je nekaj več želje in predvsem organiziranosti v obrambi. Zelo slabo smo zapirali, puščali ogromno prostora pri podajah njihovih zadnjih veznih igralcev, da so igrali skozi sredino prek Dareta Vršiča. Ko smo v nadaljevanju postali bolj požrtvovalni in so igralci dali malce več, nam je steklo tudi v napadu. Vzeli smo več žog in bili posledično tudi nevarnejši. Vesel sem, da smo tako reagirali in vstali od mrtvih. V drugem polčasu je bila naša predstava izjemna. Zasluženo smo se vrnili v tekmo, na koncu bi lahko tudi zmagali," je razplet komentiral Elsner in na poti s stadiona proti slačilnici čez cesto kakšno podrobnost s pravkar končanega srečanja analiziral tudi v krajšem pogovoru s Simonom Rožmanom.

"Pomembno sporočilo je, da se naša ekipa ne deli na več delov. Dokazujemo, da imamo na razpolago 25, 30 enakovrednih igralcev. Za trenerje je to obdobje rotacij zelo zahtevno. To lahko narediš le, ko imaš 30 poštenih fantov. Imam to srečo, da jih imam. Ne glede na to, kdo je na igrišču, smo sposobni dobrih predstav. Energija je izjemna, dihamo drug za drugega, to se vidi na igrišču. Imel sem občutek, da je bila v drugem polčasu dinamika včasih še večja, kot je bila v četrtek. Vesel sem, da smo bili sposobni tako dinamiko držati do 95. minute, čeprav imamo natrpan urnik. Če bo takšnih tekem veliko, bo liga res zanimiva. Lepo je, da se je na tribunah zbralo toliko gledalcev, ki so lahko uživali," je še dodal Elsner.

Domžalski trener, ki bo jutri praznoval 34. rojstni dan, ni imel pripomb na vodilni zadetek Maribora oziroma avtogol Mihe Blažiča, pri katerem se je zdelo, da bi ga moral sodnik razveljaviti zaradi nedovoljenega položaja Sunnyja Omoregieja. Nasprotno, Elsner je prepričan, da je bil zadetek dosežen na pravilen način. "Prepovedan položaj je v takšnih primerih neobstoječ, zame zadetek velja," je zatrdil.

Milanič: Na splošno gledano je slika obetavna
Trener Maribora Darko Milanič odločitve sodnika ni želel komentirati pred ogledom posnetka, je pa seveda obžaloval, da njegovim varovancem ni uspelo zadržati vodstva z 2:0: "V prvem polčasu smo bili zelo nevarni, poletni, dobri. Iz slačilnice smo šli z veliko željo, da bi tako tudi nadaljevali in zadeli vsaj še enkrat. Mogoče so že zadnji trenutki prvega dela malce kazali, da nismo več tako osredotočeni. Tekmeci so v drugem polčasu popravili svoj način delovanja, bili zelo agresivni, zadeli so v pravem trenutku in dogajanje se je bistveno spremenilo. Nato smo izpeljali še kar nekaj obetavnih akcij, posebej proti koncu. Nismo bili pasivni, a ostalo je pri 2:2. Ne moremo biti zadovoljni z drugim polčasom, vsaj s tistimi minutami do 2:2, na splošno gledano pa je slika obetavna."

Ob polčasu je v slačilnici pustil Dareta Vršiča in ga zamenjal z Marcosom Tavaresom. "O menjavi sem razmišljal že pred tekmo. Opravil sem jo izključno zato, ker nas v četrtek čaka novo težko srečanje. Dare igra zelo dobro, tudi na Škotskem je bil pomemben člen. Ni več fant, ki ima 20 let. Ko se malce iztroši, ni dobro za nas," je svojo odločitev pojasnil primorski strokovnjak.

Kakšen dvoboj proti Aberdeenu pričakuje čez tri dni? "Aberdeen gotovo ne bo tako odprt, kot so bile Domžale. Morali bomo biti pozorni, hrabri v napadanju in dvobojih ter nikakor ne pasivni. Tekma ne bo povsem takšna, kot je bila na Škotskem."

Domžale izničile zaostanek 0:2
Remi na derbiju v Domžalah