Igor Bišćan, trener Olimpije. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Igor Bišćan, trener Olimpije. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Začasna licenca pomeni, da bo novi trener v četrtek lahko vodil Ljubljančane na prvi evropski preizkušnji na Finskem, kjer se bodo v 1. krogu kvalifikacij Evropske lige pomerili z Vaaso.

Zagrebčan je namreč tik pred diplomo in sklepnim delom pridobivanja izobrazbe za trenerja. To bo po napovedih iz zmajevega gnezda pridobil 10. julija po zagovoru diplomske naloge v Zagrebu. Zaradi pomanjkljive stopnje izobrazbe Bišćan trenutno nima Uefine prolicence za vodenje tekem v prvi slovenski nogometni ligi.

Na Finsko samozavestno
Do začetka državnega prvenstva v nogometu je še 18 dni, najprej pa je na vrsti tekma s Finci. Igro teh je Bišćan s strokovnim štabom dobro preučil: "Poznamo njihovo ekipo in vemo, kako igrajo. Imamo dovolj informacij, da vemo, kaj nas čaka. Posebnost je ta, da igrajo na umetni travi." Na Finsko bodo krenili samozavestno, saj so z dozdajšnjim delom priprav zadovoljni.

Igralski mozaik Olimpije pa še ni popoln. "Imamo še dva tedna časa, da pripeljemo vse igralce, ki jih potrebujemo, nato pa bo ekipa sestavljena," je povedal Bišćan na novinarski konferenci, na kateri so predstavili tudi nove drese, v katerih bodo v novi sezoni nastopali nogometaši Olimpije.

Več v spodnjem prispevku novinarja TV Slovenija Urbana Laurenčiča.

Nogometaši Olimpije na prvi test na Finsko
Nogometaši Olimpije na prvi test na Finsko