Jean Philippe Mendy je v jesenskem delu neustavljiv. Foto: Aleš Fevžer
Jean Philippe Mendy je v jesenskem delu neustavljiv. Foto: Aleš Fevžer
Maribor z zmago v derbiju spet na vrh
Rezervist Bohar zadel malo mrežico
Mendy izkoristil napako Delamee

Ključni trenutek večnega derbija se je zgodil v 21. minuti, ko je branilec Olimpije Antonio Delamea Mlinar slabo ustavil povratno podajo Aleksandra Radosavljevića, Mendy je spretno izkoristil napako, pritekel pred Elvisa Džafića, ga preigral in žogo potisnil v prazno mrežo.
Pred sedmimi leti zadel na White Hart Lanu
26-letni in 191 centimetrov visoki napadalec prihaja iz Versaillesa blizu Pariza, spomladi pa smo ga imeli priložnost spoznati v dresu Kopra. Za kanarčke je na trinajstih prvenstvenih tekmah dosegel tri zadetke. Pred prihodom v Slovenijo je igral v Romuniji in v Italiji. Zadel je za Dinamo iz Bukarešte v Londonu proti Tottenhamu na White Hart Lanu pred sedmimi leti.
"Zelo sem srečen, da sem dosegel zadetek na derbiju. To je bila zelo pomembna zmaga. Prekinili smo niz slabih izidov. Pred tekmo smo bili zelo utrujeni, saj smo v četrtek igrali v Evropski ligi. Morali smo misliti profesionalno, utrujenost smo dali iz misli," je pojasnil Mendy, ki pred prihodom v Koper ničesar ni vedel o Sloveniji. Ni pričakoval, da bo vse tako dobro urejeno, presenetila ga je predvsem čistost mest. Med Slovenijo in Francijo ne vidi razlik v kakovosti življenja.
Dve operaciji kolena sta ga zaustavili
"V Kopru sem se vrnil po poškodbi, imel sem dve operaciji kolena, ni mi bi lahko. Ekipa je bila drugačna, vsekakor pa ni bilo slabo," je dodal napadalec, ki je v Prvi ligi trenutno najbolj vroč igralec, sedem zadetkov sta poleg njega dosegla tudi Massimo Coda (Gorica) in Mate Eterović (Rudar).
V Mariboru končno dobil pravo priložnost
"V Italiji sem imel vlogo drugega napadalca, kar mi ni ustrezalo. Tu imam vlogo prvega napadalca, ki je bližje vratom," je poudaril Mendy, ki govori kar nekaj tujih jezikov, na telefonu pa ima aplikacijo, kjer se uči osnov slovenskega jezika, ki je zanj seveda zelo težak. Rad se potepa po Sloveniji z ženo, oba zelo uživata v Mariboru.
Drugo mesto v Evropski ligi še dosegljivo
Vijoličasti še čakajo na prvo točko v Evropski ligi, po reprezentančnem premoru sledita dve tekmi z Zultejem iz Waregema. "V Evropski ligi imamo še vedno možnosti za napredovanje, drugo mesto je še vedno odprto. Treba bo izboljšati igro," je povedal Mendy, ki je med soigralci zelo priljubljen, kličejo ga kar Demba Ba, ki je naredil lepo kariero v Premier ligi, trenutno pa igra za Chelsea.
Sanje so Liga prvakov
"Maribor je velika ekipa, z veseljem bi ostal še kakšno sezono. Letos moramo osvojiti naslov državnega prvaka, zelo pa si želim zaigrati tudi v Ligi prvakov," je pogovor sklenil Francoz, ki zelo rad igra košarko in tudi gleda košarkarske tekme, žal pa si zaradi številnih obveznosti ni mogel ogledati nobene tekme na evropskem prvenstvu, kjer so njegovi rojaki prvič postali prvaki.

Maribor z zmago v derbiju spet na vrh
Rezervist Bohar zadel malo mrežico
Mendy izkoristil napako Delamee