Gareth Bale je na prvi tekmi zapravil najlepšo priložnost, ko se je znašel sam pred Janom Oblakom. Foto: EPA
Gareth Bale je na prvi tekmi zapravil najlepšo priložnost, ko se je znašel sam pred Janom Oblakom. Foto: EPA
Arturo Vidal
Juventus bo v Monte Carlu proti najbolj presenetljivemu četrtfinalistu Monacu branil zmago iz Torina. Edini gol je dosegel Arturo Vidal. Foto: EPA

Trener Carlo Ancelotti ne bo mogel računati na Luko Modrića in Garetha Bala, po zadnjih informacijah pa bo manjkal tudi Karim Benzema. Tako kot za Hrvata je bila tudi za Valižana usodna sobotna prvenstvena tekma proti Malagi. Bale je bil zamenjan že v peti minuti, poškodba mečne mišice pa je prehuda, da bi bil pripravljen za sredin veliki obračun. Manjkal bo tudi kaznovani bočni branilec Marcelo.

Kar nekaj kombinacij za zapolnitev vrzeli
V taboru Reala so upali, da se bo vrnil Benzema, ki je zaradi bolečin v kolenu manjkal na dvoboju z Malago, a tudi Francoz po današnjih novicah iz Madrida ne bo nared. Priložnost od prve minute naj bi dobili Fabio Coentrao, Sami Khedira, Asier Illarramendi in Isco.

"Igrali bomo brez nekaterih pomembnih nogometašev, toda to samo pomeni, da bomo bolj motivirani. S poškodbami se moramo sprijazniti. To se nam je že dogajalo v preteklosti in zaradi tega ne bomo nič manj samozavestni. Isco je že igral na Modrićevi poziciji in se je izkazal. Imamo kar nekaj kombinacij tudi brez Bala in Benzemaja. Tu so James, Jese in Chicharito. James se dobro znajde na sredini in tudi desno, v dobri formi je tudi Chicharito," je pred dvobojem povedal Ancelotti.

Torres že igral pomembnejše tekme, a ne tako posebne
"Imel sem srečo, da sem igral že v finalih Lige prvakov in Evropske lige, a z Atleticom je drugače. Vedno sem dejal, da so moje sanje osvajati lovorike z Atleticom. Igral sem že tekme, ki so bile pomembnejše od te, a ne tako posebne,"
pa je dodal Fernando Torres, ki bo verjetno adut gostov s klopi.

Precej manj težav s sestavo moštva ima trener Atletica Diego Simeone, ki ne bo mogel računati le na kaznovanega vezista Maria Suareza. Po izpuščeni sobotni tekmi proti Deportivu je v ponedeljek z ekipo spet treniral Mario Mandžukić. Hrvat bo v napadu partner dvakratnemu strelcu proti Deportivu Antoinu Griezmannu. Ta dvojec je v letošnji sezoni dosegel že 43 golov. Prva tekma pred enim tednom se je končala brez zadetkov, predvsem zaradi izjemnih obramb Jana Oblaka, ki bo začel tekmo tudi na Santiago Bernabeuu.


Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - ATLETICO MADRID 0:0

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, James Rodriguez, Khedira, Kroos, Illarrmendi, Isco, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Gabi, Tiago, Raul Garcia, Koke, Griezmann, Mandžukić

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)


MONACO - JUVENTUS 0:1

Verjetni postavi:
Monaco: Subašić, Raggi, Carvalho, Abdennour, Kurzawa, Fabinho, Kondogbia, Dirar, Joao Moutinho, Ferreira Carrasco, Berbatov.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Evra, Morata, Tevez.

Sodnik: William Collum (Škotska)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.