Matthias Sammer z velikim optimizmom zre v novo nogometno sezono. Foto: EPA
Matthias Sammer z velikim optimizmom zre v novo nogometno sezono. Foto: EPA

Treba je zavihati rokave in začeti garati. Vse se začne znova. Če ne bomo pokazali ambicij in volje, potem nismo vredni tega kluba.

Nogometaši Bayerna
Nogometaši Bayerna lahko v letošnji sezoni postanejo šele prva ekipa, ki bi ubranila naslov evropskega prvaka, odkar se je leta 1992 spremenil format tekmovanja in prevzel ime Liga prvakov. Foto: EPA

Bayern je v lanski sezoni vknjižil edinstven trojček. Z naskokom je bil najboljši v nemškem prvenstvu, dvignil je tudi nemški pokal, za nameček pa je še petič v zgodovini kluba osvojil naslov evropskega prvaka. Apetiti nemških prvakov so pred začetkom nove sezone razumljivo veliki, čeprav so se zgodile zamenjave na klopi in marsikdo ni zadovoljen z igro pod vodstvom novega trenerja, Pepa Guardiole.

V novo sezono po še večje uspehe
Bayern je letos poleti zapravil več kot 60 milijonov evrov za okrepitve. Za prvo lovoriko bo imel priložnost že konec avgusta, ko se bo v Pragi za evropski superpokal udaril s Chelseajem Joseja Mourinha. "Radi bi dosegli nekaj, kar ni v Evropi uspelo še nikomur! Želimo ponoviti uspeh iz lanske sezone in trojčku dodati še evropski superpokal in pokal svetovnega klubskega prvenstva," je za Bild dejal Sammer, ki bo septembra dopolnil 46 let.

"Treba je zavihati rokave in začeti garati!"
23-kratni nemški prvaki so se za 37 milijonov evrov iz vrst glavnega tekmeca, Borussie iz Dortmunda, okrepili z Mariom Götzejem, iz Barcelone pa so pripeljali tudi zelo perspektivnega vezista Thiaga Alcantaro. V klub pa jim je uspelo pripeljati tudi trenerja Guardiolo, ki je sklenil triletno sodelovanje. "Vselej hočemo biti še močnejši! Zato res ne razumem vseh teh natolcevanj o zadovoljstvu," je dejal Sammer, ki je prepričan, da lanski uspeh ne bo negativno vplival na motivacijo v novi sezoni. "Treba je zavihati rokave in začeti garati. Vse se začne znova. Če ne bomo pokazali ambicij in volje, potem nismo vredni tega kluba. Vsak dan se mora vsak pri sebi vprašati, ali je pripravljen garati za Bayern," je sklenil.

Bayern, ki je v obračunu za nemški superpokal klonil pred Borussio iz Dortmunda (4:2), je zmagovito začel novo sezono, potem ko je v 1. krogu nemškega pokala s 5:0 odpravil BSV Rehden. Nastope v novi sezoni Bundeslige začenjajo v petek proti Borussii Mönchengladbach.

Treba je zavihati rokave in začeti garati. Vse se začne znova. Če ne bomo pokazali ambicij in volje, potem nismo vredni tega kluba.