Marcel Schmelzer se je znašel na pravem kraju ob pravem času in popeljal Borussio do drugega vodstva proti Realu. Foto: Reuters
Marcel Schmelzer se je znašel na pravem kraju ob pravem času in popeljal Borussio do drugega vodstva proti Realu. Foto: Reuters
Lukasz Piszczek in Cristiano Ronaldo
O slabi predstavi Reala priča podatek, da so Madridčani na prvih dveh tekmah v okvir vrat sprožili kar 24 strelov, tokrat v Dortmundu pa le dva. Foto: Reuters
Siem De Jong
Ajax se je vključil v igro in potrdil, da je skupina D prava "skupina smrti". Foto: Reuters
Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar in Ibrahim Affelay sta poskrbela, da je Schalke po Interju septembra 2003 postal prvo moštvo, ki je v skupinskem delu LP-ja slavilo v domovanju Arsenala. Foto: Reuters
Olimpiakos Pirej - navijači
Navijači Olimpiakosa so slavili v Montpellieru, potem ko je Kostas Mitroglu za 2:1 zadel v 91. minuti! Foto: Reuters
Aleksander Keržakov (Zenit) - Silvio Proto (Anderlecht)
Aleksander Keržakov je takole matiral Silvia Prota in Zenitu prinesel prvo zmago v skupini C. Foto: Reuters

V Porurju je domače navijače z izjemnim strelom z razdalje prvi razveselil Robert Lewandowski, ki je v 36. minuti izkoristil grobo napako Pepeja. A nemška radost ni trajala dolgo, saj je Xabi Alonso z visoko podajo pred kazenski prostor razgalil obrambo Dortmundčanov, ki niso znali pokriti Cristiana Ronalda. CR7 je z dotikom 'iz prve' elegantno lobal premalo odločnega vratarja Romana Weidenfellerja.

Branilec odločil obračun "ofenzivcev"
Napol vratarsko darilo je sredi 2. dela podelil tudi Iker Casillas, ki je preslabo izbil predložek Maria Götzeja. Žoga je na robu 16-metrskega prostora padla prav na nogo branilca Marcela Schmelzerja, ki ni okleval in je z levico z diagonalnim strelom poslal žogo v mrežo gostov.

V zadnji tretjini tekme je bilo od pritiska Reala bolj malo konkretnih strelov, Borussia pa je v hitrih protinapadih zamudila priložnost za še izdatnejšo zmago, pri čemer bi Viktor Kassai lahko dosodil tudi kakšno 11-metrovko v korist gostiteljev. Real je tako na 24 evropskih gostovanjih v Nemčiji iztržil le eno zmago, šest remijev in doživel kar 17 porazov.

Pred tekmo aretacije v rdeči četrti
Začetek srečanja Ajax - Manchester City je minil v senci incidenta v amsterdamski rdeči četrti, kjer so pred tekmo aretirali 25 večinoma domačih navijačev. Med Angleži in Nizozemci je bilo v najbolj turistično oblegani četrti več pretepov, a je policija odločno posredovala in z aretacijami umirila strasti.

Izenačenje ob polčasu dalo krila Ajaxu
Sama tekma se je začela po okusu Cityja, ki je prek Samirja Nasrija v 22. minuti prišel do vodstva z 0:1. Tik pred odmorom pa je sledil preobrat - Siem de Jong je izenačil. Sredi 2. polčasa je Ajax odločil srečanje z dvema goloma v 11 minutah. Najprej je po kotu zadel branilec Niklas Moisander, nato pa je Christain Eriksen ob pomoči Gaela Clichya, ki je spremenil žogi smer, prevaral Joeja Harta.

Bogati Manchester City se je v skupini D tako nenadoma znašel na dnu skupine z le eno samo točko, prvo mesto pa s sedmimi točkami zaseda Borussia.

Zmagoviti 200. gol Keržakova
Zaradi časovne razlike je bila prva sredina tekma že odigrana. V Sankt Peterburgu je Anderlecht gostoval pri Zenitu, ki je dolgo trl belgijski oreh.

Odločitev je padla v 72. minuti, ko je Nuytinck v kazenskem prostoru zrušil Anjukova, Aleksander Keržakov pa je bil zanesljivi izvajalec enajstmetrovke. To je bil natanko 200. gol v karieri 29-letnega ruskega napadalca. Zenit je po dveh porazih osvojil tri točke, Anderlecht pa po treh tekmah v skupini C še vedno čaka na prvi gol.

Četverica z vsemi 9 točkami
Po polovici tekem v skupinskem delu so razmerja moči v letošnji Ligi prvakov že zelo jasna. Stoodstotni izkupiček imajo samo še Barcelona, Manchester United ter presenetljivo Malaga in Porto.

Najprej zapravil 11-metrovko, nato zadel za zmago
Malaga je doma z 1:0 ugnala Milan, ki je v hudi krizi. Osrednje ime dvoboja je bil Joaquin, ki je tik pred odmorom najprej z bele točke zatresel le prečko, nato pa je v 64. minuti zaključil izredno lepo kombinacijo gostiteljev. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to dovolj še za tretjo zmago Andaluzijcev.

Gostje končno zadeli na Dragau
Največ golov je padlo na severu Portugalske, kjer je Porto dvakrat zapravil vodstvo, v tretje pa mu je le uspelo. Trdoživi Dinamo Kijev je z dvema goloma pokopal Jackson Martinez. Kolumbijski napadalec se je v 78. minuti znašel pred vrati, kjer mu po iz bližine ni bilo težko zadeti. V tolažbo Ukrajincem ostaja podatek, da so postali sploh prvo moštvo, ki je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih uspelo zadeti na Dragau.

LIGA PRVAKOV

3. KROG, sredine tekme:

Skupina A:
DINAMO ZAGREB - PARIS SG 0:2 (0:2)
Ibrahimović 33., Menez 43.

PORTO - DINAMO KIJEV 3:2 (2:1)
Varela 15., Martinez 36., 78.; Gusev 21., Ideye 72.

Lestvica:                         
PORTO             3  3 0 0  6:2  9
PARIS SG          3  2 0 1  6:2  6
DINAMO KIJEV      3  1 0 2  5:7  3
DINAMO ZAGREB     3  0 0 3  0:6  0




Skupina B:

MONTPELLIER - OLYMPIACOS 1:2 (0:0)
Charbonnier 49.; Torosidis 73., Mitroglu 91.

ARSENAL - SCHALKE 0:2 (0:0)
Huntelaar 76., Affelay 86.

Arsenal: Mannone; Jenkinson ( 83./Gnabry), Mertesacker, Vermaelen , Santos; Ramsey , Coquelin, Arteta , Podolski ( 83./Aršavin); Cazorla; Gervinho ( 76./Giroud).

Schalke: Unnerstall; Učida, Hoewedes, Matip, Fuchs; Neustaedter; Hoeger ( 46./Jones), Afellay ; Holtby ( 65./Barnetta); Farfan, Huntelaar ( 88./Marica).

Lestvica:                         
SCHALKE           3  2 1 0  6:3  7
ARSENAL           3  2 0 1  5:4  6
OLYMPIACOS        3  1 0 2  4:6  3
MONTPELLIER       3  0 1 2  4:6  1


Skupina C
:
ZENIT - ANDERLECHT 1:0 (0:0)
Keržakov 72./11-m

MALAGA - MILAN 1:0 (0:0)
Joaquin 64.
Joaquin je v 45. minuti z 11-m zatresel prečko.

Lestvica:                         
MALAGA            2  2 0 0  6:0  6
MILAN             2  1 1 0  3:2  4
ZENIT             3  1 0 2  3:6  3
ANDERLECHT        3  0 1 2  0:4  1


Skupina D:

BORUSSIA (D) - REAL MADRID 2:1 (-:-)
Lewandowski 36., Schmelzer 64.; Ronaldo 38.

Borussia (D): Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Bender ( 67./Gundogan ), Kehl, Reus ( 91./Perišić), Goetze ( 87./Schieber), Grosskreutz; Lewandowski

Real Madrid: Casillas; Varane, Ramos , Pepe, Essien; Di Maria, Khedira ( 20./Modrić), Alonso, Ozil; Benzema ( 73./Higuain), Ronaldo.

AJAX - MANCHESTER CITY 3:1 (1:1)
De Jong 45., Moisander 57., Eriksen 68.; Nasri 22.

Ajax: Vermeer; van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind ; Schone ( 89./Boerrigter), Poulsen, Eriksen; Sana ( 74./Enoh), de Jong, Babel

Manchester City: Hart; Richards, Kompany, Lescott ( 63./Kolarev ), Clichy; Milner ( 87./Balotelli), Y. Toure , Barry ( 71./Tevez), Nasri; Aguero, Džeko.

Lestvica:                         
BORUSSIA DORTMUND 3  2 1 0  4:2  7
REAL MADRID       3  2 0 1  8:5  6
AJAX AMSTERDAM    3  1 0 2  4:6  3
MANCHESTER CITY   3  0 1 2  4:7  1