Sepp Blatter je Fifo vodil od leta 1998. Foto: EPA
Sepp Blatter je Fifo vodil od leta 1998. Foto: EPA

Do roka so svoje kandidature oddali jordanski princ Ali Bin Al Husein, Liberijec Musa Hasan Bility, Francoz Jerome Champagne, Švicar Gianni Infantino, Francoz Michel Platini, bahrajnski šejk Salman bin Ebrahim Al Kalifa in Tokyo Sexwale iz Južnoafriške republike.

Vsak kandidat za predsednika je moral kandidaturi priložiti podporo vsaj petih od skupno 209 nacionalnih zvez. Odpadel je David Nahid iz Trinidada in Tobaga, ki je sicer napovedal kandidaturo, a je navedel glas podpore ene zveze, ki je pred tem podprla že drugega kandidata.

Vse kandidature bo zdaj pregledalo pristojno telo Fife, ki bo odločilo, ali so v skladu s pravili. Kandidatura Michela Platinija je za zdaj zadržana, saj je predsednik Uefe suspendiran za tri mesece.

Kdo bo deveti predsednik Fife, bo znano konec februarja. Krovno nogometno zvezo je od junija 1998 vodil Sepp Blatter, ki je maja letos dobil peti mandat, a je le nekaj dni pozneje pod pritiskom obtožb o korupciji sporočil, da bo odstopil. 8. oktobra je bil tako kot Platini suspendiran.

Kdo bo novi predsednik Fife?
Kdo bo novi predsednik Fife?