Marcos Tavares je z golom v Glasgowu prinesel Mariboru drugi nastop v Ligi prvakov, zdaj napoveduje boj za zmago in prve točke v Ljudskem vrtu. Foto: BoBo
Marcos Tavares je z golom v Glasgowu prinesel Mariboru drugi nastop v Ligi prvakov, zdaj napoveduje boj za zmago in prve točke v Ljudskem vrtu. Foto: BoBo
Dopoldanski trening Maribora dan pred tekmo 1. kroga Lige prvakov s Sportingom
Maribor je kot gostitelj dan pred tekmo treniral dopoldne, nato pa imel novinarsko konferenco. Sporting bo začel z druženjem z mediji ob 18. uri, uro pozneje pa bo opravil trening v Ljudskem vrtu. Foto: BoBo
Marko Šuler (Maribor)
Marko Šuler je med kvalifikacijami pokazal, da je velika okrepitev mariborske obrambe, njegove "čevlje" pa bo zdaj moral obuti Brazilec Arghus. Foto: Aleš Fevžer
Mariborčani razmišljajo o zmagi proti Sportingu
Proti Sportingu brez Šulerja, a z Ibraimijem

Na tekmi, ki se bo pred več kot 12 tisoč navijači, začela v sredo ob 20.45 Ante Šimundža ne bo mogel računati na steber obrambe Marka Šulerja, ki je po zdravniškem pregledu dobil rdečo luč za igranje. Slovenski prvaki bodo tekmovanje v skupini G začeli dvoboj proti Sportingu, ki bo užival vlogo favorita, a vijoličasti obljubljajo boj za morebitno presenečenje proti 18-kratnim portugalskim prvakom.

Tavares: Privilegij za igralce in klub
"Igranje v Ligi prvakov je velik privilegij tako za igralce kot klub. To smo vsi čakali in si želeli. Trener pravi, da smo fizično dobro pripravljeni, prav tako mentalno. Vse bomo naredili za zmago in tri točke. Vem, da bo težka tekma, a z navijači nam bo malo lažje,"
je na novinarski konferenci v Ljudskem vrtu povedal kapetan Marcos Tavares.

Izkušeni napadalec poudarja, da gre Maribor v vsaki tekmi na zmago in da tokrat ne bo nič drugače. "Ne razmišljam o nasprotni ekipi, ampak samo o naši. Vsi igralci smo motivirani, osredotočeni na jutrišnji obračun. Vadimo na visoki ravni in vse to nakazuje, da imamo možnosti za uspeh," dodaja Tavares.

Sproščeni, a pripravljeni na dinamične Portugalce
Trener Šimundža, ki je pred skoraj točno 15 leti dosegel prvi mariborski gol v Ligi prvakov, in sicer za odmevno zmago v Kijevu nad Dinamom, je pred sedmo silo stopil umirjeno. "Priprave na tekmo potekajo po ustaljenem ritmu. Smo osredotočeni na evropsko preizkušnjo. Igralci so psihično in fizično pripravljeni, sproščeni, se pa zavedajo pomembnosti in kakovosti tekmovanja. Na jutrišnji tekmi bomo na visoki ravni," napoveduje 42-letni Mariborčan.

"Sporting je ekipa, ki ima vse značilnosti portugalskega nogometa. Je izredno agresivna, čvrsta ekipa z ogromno dinamike, napadalne miselnosti. Seveda ima svoje pluse in minuse, ki pa jih bom zadržal za igralce," je o prvem nasprotniku v skupini G povedal Šimundža.

Po financah pri dnu, po garanju in delu v vrhu
Tudi dejstvo, da je Maribor v finančnem pogledu palček med elito (Sporting, denimo, ima približno desetkrat dražjo ekipo), ga ne gane preveč. "Po financah smo na dnu, po garanju in trdem delu pa v vrhu. To nas ne obremenjuje, zgolj motivira," pravi Šimundža, ki ima začetno enajsterico že določeno.


Brez stebra obrambe, a s prvim strelcem
Marko Šuler po dopoldanskem pregledu z magnetno resonanco ni dobil dovoljenja zdravniške službe za igranje. Kljub dokončni izgubi 31-letnika, ki je bil v kvalifikacijah najbolj zanesljivi branilec Maribora, so bili varovanci Anteja Šimundže na dopoldanskem treningu dobro razpoloženi.

Če že ne bo igral visokorasli Korošec, ki ga bo zamenjal Brazilec Arghus, pa je na boj pripravljen prvi napadalni adut Agim Ibraimi, ki je na šestih tekmah za preboj v Ligo prvakov dosegel kar tri gole. Makedonski reprezentant je izpustil zadnjo prvenstveno tekmo s Krko, zdaj pa bo zaigral od prve minute.

Skupina G, sreda ob 20.45:
MARIBOR - SPORTING LIZBONA

Verjetni postavi:

Maribor: Handanović; Stojanović, Rajčević, Arghus, Viler; Vršič, Mertelj, Filipović, Ibraimi; Tavares, Mendy.

Sporting: Patricio; Esgaio, Jefferson, Mauricio, Sarr; Carvalho, Martins, Nani, Silva, Carrillo, Slimani.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Mariborčani razmišljajo o zmagi proti Sportingu
Proti Sportingu brez Šulerja, a z Ibraimijem