Angleži se za zdaj v Nemčiji zgledno obnašajo. Foto: EPA
Angleži se za zdaj v Nemčiji zgledno obnašajo. Foto: EPA
Anja Pärson
Anja Pärson na SP-ju ne navija le za rojake. Foto: EPA

Podpredsednik organizacijskega komiteja Wolfgang Niersbach je na novinarski konferenci poudaril, da je zgledno obnašanje angleških navijačev eden izmed dozdajšnjih vhuncev prvenstva: "Po naših podatkih je bilo na srečanju proti Trinidadu in Tobagu v Nürnbergu med šestdeset in sedemdeset tisoč angleških navijačev. Njihovo vzorno navijanje je navdušilo tudi druge obiskovalce."

Po tekmi v Nürnbergu je policija sicer aretirala 26 angleških navijačev, 16 zaradi plezanja čez ograjo, deset pa zaradi kraj in razgrajanja v pijanem stanju.

Pärsonova si želi Brazilce v finalu
Švedska smučarska zvezdnica Anja Pärson si želi v finalu v Berlinu poleg svojih rojakov videti še Brazilce: "Švedska - Brazilija, to bi bil moj idealni finale." Poleg teh dveh ekip ji je pri srcu tudi Anglija.

Ukrajincem tudi japonski maser ni pomagal
Ukrajinska reprezentanca se je "okrepila" z japonskim maserjem, ki naj bi sprostil nogometaše zbirne. Visok poraz proti Španiji (0:4) ne priča ravno o pozitivnih učinkih masaže.

Heineken zahteva zaboje
Nizozemski Heineken svoje uporabnike prosi, naj vrnejo prazne zaboje, saj jih primankuje za novo distribucijo. Zaradi uporabe zaboja kot sedala pri ogledu nogometnih tekem na trgih
imajo v podjetju le še dvodnevno zalogo.