Alessandro Nesta: Napadi na italijanski nogomet so, kot kaže, v modi. Foto: EPA
Alessandro Nesta: Napadi na italijanski nogomet so, kot kaže, v modi. Foto: EPA
Francesco Totti
Francesco Totti je v ponedeljek popeljal Italijo v četrtfinale. Foto: EPA

Nemški tednik je satirično kolumno, v kateri si je privoščil italijanske nogometaše, objavil na spletni strani. Nato jo je sicer umaknil in se opravičil, vendar to ni zmanjšalo gneva v italijanskem tisku. "Italijanski paraziti - tako se Spiegel pripravlja na polfinale," je zapisala La Stampa. "Vsi proti Italiji," pa je celostranski pregled kritik tujih časopisov na račun igre moštva Marcella Lippija naslovila La Repubblica.

Alessandro Nesta je odmeve iz tujine pospremil takole: "Če nas vsi napadajo, pomeni, da se nas bojijo. Vse to pa nas ne bo spravilo s tira. Besede odpihne veter. Postala je že tradicija, da se napada italijanski nogomet. Kot kaže, je to v modi. Kritizirajo nas, hkrati pa se hočejo oblačiti in jesti kot mi. Tu je nekaj zavisti."

Branilec italijanske reprezentance je v nasprotju s kritiki dodal, da verjame, da je Italija doslej igrala bolj napadalno kot na prejšnjih mundialih.

Marco Materazzi je povedal, da spektakularna igra ne sme biti v ospredju. "Zabavo bomo prepustili drugim. Od Italije jo boste videli po 9. juliju," je odločen branilec Interja.

Azzurri so v osmini finala Avstralce premagali po sumljivo dosojeni enajstmetrovki v zadnji minuti. V četrtfinalu jih čakajo Ukrajinci, v morebitnem polfinalu pa Nemci ali Argentinci.