Graham Poll v Fifinem dresu na mednarodnih turnirjih ne bo več sodil. Foto: EPA
Graham Poll v Fifinem dresu na mednarodnih turnirjih ne bo več sodil. Foto: EPA
Graham Poll
Poll je sodil na Euru 2000 in SP-jih leta 2002 in 2006. Foto: EPA

Poll je angleškim medijem sporočil, da globoko obžaluje katastrofalno napako, ki se mu je pripetila na tekmi v Stuttgartu. Hrvaškemu branilcu Josipu Šimuniću je namreč pokazal kar tri rumene kartone, preden ga je izključil.

Prvi dve noči neprespani
"Kar sem naredil, je bila brez dvoma velika napaka. Prvi dve noči nisem mogel spati. Hočem biti pošten in ljudem priznati, da je šlo za hudo napako. Žal mi je, vendar je čas, da gremo naprej," je bil odkrit Anglež.

Na začetku je celo premišljeval o upokojitvi: "Prva dva, tri dni sem razmišljal o upokojitvi. Zdi se ti, da gre vse narobe - celo dvomiš o lastnih sposobnostih."

Najboljša sezona s klavrnim koncem
"To je bila verjetno moja najboljša sezona doslej. 56 tekem sem odsodil. Sicer sem jo klavrno končal, ampak me je opogumilo spodbujanje mnogih. Vrnil se bom na tekme Premiershipa - 19. avgusta natančneje. S turnirskim nogometom pa sem opravil. Čas je za naslednika," je končal 43-letnik, ki je upal, da bo postal prvi angleški sodnik v finalu SP-ja po letu 1974 in Jacku Taylorju.

Slovenci bomo nanj ohranili lepe spomine, saj nam je omogočil nastop na SP-ju 2002. Takrat je na pomembni kvalifikacijski tekmi proti Rusiji v izdihljajih tekme varovancem Srečka Katanca po sumljivem prekršku nad Milanom Ostercem "podaril" enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Milenko Ačimovič in poskrbel za zmago z 2:1.