Scolari na igrišče ne bo poslal najmočnejše enajsterice. Foto: EPA
Scolari na igrišče ne bo poslal najmočnejše enajsterice. Foto: EPA
Rafael Marquez
Rafael Marquez je steber mehiške obrambe. Foto: EPA

Vrstni red v skupini ne igra velike vloge, saj se bosta prvouvrščena križala z Argentino in Nizozemsko. Člani udarne enajsterice Deco, Costinha in Pedro Pauleta imajo rumene kartone, zato jih Luis Felipe Scolari po vsej verjetnosti ne bo poslal na igrišče, saj jih bo bolj potreboval v osmini finala. Brazilec bi lahko spočil tudi veterana Luisa Figa.

"Čeprav Angolcem nismo zabili gola, nisem zaskrbljen, saj nismo igrali slabo," je pred srečanjem miren trener Mehike Ricardo La Volpe, ki z izjemo poškodovanega Jareda Borgettija lahko računa na vse najboljše.

DOBRO JE VEDETI
- Mehika je bila prva država, ki je dvakrat gostila svetovno prvenstvo (1970 in 1986, ko ga je zaradi finančnih težav odpovedala Kolumbija).

- Na tekmi Portugalska - ZDA (2:3) leta 2002 se je prvič zgodilo, da sta na enem srečanju mundiala padla dva avtogola (Jorge Costa in Jeff Agoos).

- Najboljši mehiški strelec vseh časov Jared Borgetti še ni okreval po poškodbi kite v podkolenskem zgibu, a bo najbrž nared za osmino finala.

- Portugalska se je v zaključne boje uvrstila prvič po letu 1966, ko je v Angliji osvojila 3. mesto.

Skupina D, 3. krog


Sreda ob 16.00:
PORTUGALSKA MEHIKA ---------- verjetni postavi: ---------- Ricardo Sanchez Miguel Mendez Carvalho Marquez Meira Osorio Valente Salcido Petit Pineda Maniche Torrado Ronaldo Zinha Figo Pardo Sabrosa Franco Gomes Bravo --------------------------------------- Sodnik: Luboš MICHEL (Slovaška)