Argentinski navijači z maskami glavnih zvezdnikov dvakratnih svetovnih prvakov. Foto: EPA
Argentinski navijači z maskami glavnih zvezdnikov dvakratnih svetovnih prvakov. Foto: EPA

Argentinci na prvih dveh tekmah niso navdušili, a je dva zmagovita gola zadel kapetan in prvi zvezdnik Lionel Messi, ki je vsaj nekoliko upravičil velika pričakovanja. Zdaj je na vrsti še zadnji obračun skupinskega dela, proti superorlom pa želi Argentina potrditi prvo mesto v skupini. Zagotovo bo imela bučno podporo s tribun.

Začela se je prava argentinska invazija na Porto Alegre, prihajajo pa z avtomobili, avtobusi, letali … Porto Alegre je od argentinske prestolnice Buenos Aires oddaljen približno 1.300 km oziroma 14 ur vožnje z avtomobilom. Pričakujejo pravo zabavo kulture 'gavčev', ki si jo delijo z južnimi Brazilci. Policisti so tudi pripravljeni na morebitni prihod argentinskih huliganov – t. i. 'Barra bravas'. V Porto Alegreju pravijo, da se na tekmo pripravljajo vse od žreba, ko je bilo jasno, da bo Argentina igrala v tem mestu. Okrepljena je varnost, saj pričakujejo tako veliko število navijačev. Številni tudi nimajo vstopnic.

Začel se je tretji krog
Danes bomo dobili prva para osmine finala, ki se bo začela v soboto. Nizozemci so ugnali Čile (2:0) in osvojili prvo mesto v skupini B, Španci pa so se poslovili z zmago nad Avstralijo (3:0).

Čilenci se bodo v osmini finala pomerili z Brazilijo, ki je v skupini A osvojila prvo mesto. Gostitelji svetovnega prvenstva so s 4:1 na zadnji tekmi zanesljivo odpravili Kamerun. Nizozemsko čaka Mehika, ki je s 3:1 ugnala Hrvaško in jo poslala domov.