Vedad Ibišević si po tekmi ni belil glave s sodniškimi odločitvami. Foto: Reuters
Vedad Ibišević si po tekmi ni belil glave s sodniškimi odločitvami. Foto: Reuters

Našega zadetka ne želim komentirati. Malce prej so mi dejali, da se na posnetku jasno vidi, da ni bilo prepovedanega položaja. Kar zadeva prekršek nad Spahićem, ga sodnik ni dosodil, zato ga ni bilo.

Safet Sušić
Safet Sušić
Selektor BiH-a Safet Sušić je športno priznal poraz. Foto: Reuters
Bosanski navijači
Razočaranje bosanskih navijačic na javnem ogledu tekme v Sarajevu. Foto: Reuters

Bosna in Hercegovina je prvo tekmo proti Argentini izgubila z 2:1, zato je morala drugi obračun nujno dobiti ali pa vsaj iztržiti remi, če je želela še računati na preboj v osmino finala, a ji to ni uspelo. Peter Odemwingie je v 29. minuti dosegel zmagoviti zadetek, zaradi katerega se bodo morali Bosanci že po skupinskem delu tekmovanja posloviti od Brazilije.

Proti Argentini so Bosanci v drugem polčasu igrali zelo dobro, tokrat se niso izkazali - zlasti pred golom, kjer so zapravili kopico lepih priložnosti. Je pa tudi res, da so prek Edina Džeka dosegli povsem regularen zadetek, ki pa ga je stranski sodnik razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja ...

Susić mirno sprejel sodniške napake
"Pričakovali smo takšno tekmo. Pričakovali smo, da bo to dvoboj dveh ekip, ki si želita zmage, in da si bosta priigrali lepo število priložnosti. Mi svojih nismo izkoristili, oni so. Zasluženo so zmagali, za kar jim čestitam," je za portal SportSport povedal bosanski selektor Safet Sušić. Nadaljeval je: "Igra ni bila idealna, a glede odnosa igralcev do tekme nimam nobenih pripomb. Zdaj so zelo potrti. Kaj naj še rečem? Jasno je, da lahko premagamo kogar koli, če naši najboljši igralci igrajo dobro. Toda, ko je večina teh igralcev nerazpoložena, nam je veliko težje. Nasprotnik je na zelenici poskušal vse. Za igro so bili nemogoči pogoji, bilo je vroče, zelenica je bila katastrofalno slaba, nasprotnik pa zelo močan. To so razlogi, zakaj smo izgubili."

Sušić, tako kot vsi Bosanci, ni bil navdušen nad sojenjem, a je sprejel vse odločitve: "Našega zadetka ne želim komentirati. Malce prej so mi dejali, da se na posnetku jasno vidi, da ni bilo prepovedanega položaja. Kar zadeva prekršek nad Spahićem, ga sodnik ni dosodil, zato ga ni bilo."

Na naslednjem velikem tekmovanju bodo močnejši
"Začeli smo dobro. Če bi bil zadetek, ki je bil povsem regularen, priznan, bi bilo vse drugače. Imeli smo ogromno priložnosti, izjemno v 3. minuti sodnikovega dodatka, ko je Džeko zadel okvir gola. Nekako se je vse zarotilo proti nam," je po tekmi dejal Senad Lulić. Povedal pa je še: "Na napakah se učimo. To je za nas prvi večji turnir. Iz teh napak se bomo veliko naučili in na naslednje veliko tekmovanje prišli še močnejši." 28-letnik iz Mostarja je poudaril, da je bil ob zmagovitem zadetku Nigerije storjen prekršek nad Emirjem Spahićem, kar pa je sodniška trojka spregledala. Zdaj Bosance čaka še obračun tretjega kroga proti Iranu, ki se je v soboto odlično upiral Argentini, a naposled le klonil v 93. minuti.

"Seveda si želimo zmagati in svetu dokazati, da smo velika reprezentanca. Od letošnjega svetovnega prvenstva se želimo posloviti z zmago," je sklenil.

Ibišević: Kaj naj zdaj?
Vedad Ibišević je za Bosno in Hercegovino na 56 tekmah dosegel 21 zadetkov. Napadalec Stuttgarta je večkrat svojo ekipo večkrat rešil iz zagate, a tokrat je bil povsem nemočen. "Po tekmi je nesmiselno pametovati. Še posebej zdaj, ko sem videl, da ob našem zadetku ni bilo prepovedanega položaja, ob njihovem pa so storili prekršek nad Spaho. Med tekmo vselej pride do dveh ali treh spornih trenutkov, o katerih se govori, a - kaj naj zdaj? Danes pač nismo imeli sreče," je odsekal 29-letnik iz Vlasenice in poudaril, da s soigralci niso podcenjevali Nigerije. "Oni so ena najmočnejših afriških reprezentanc," je dodal.

Medunjanin: Ljudje delajo napake, a to je nogomet
Tudi Haris Medunjanin ni mogel skriti razočaranja nad razpletom tekme. Igralec Gaziantepsporja, ki je za bosansko izbrano vrsto nastopil 32-krat, je navedel glavni razlog za poraz. "Smola, to je to. Zadeli smo povsem regularen gol, prepovedanega položaja ni bilo. Imeli smo ogromno zrelih priložnosti, gol pa smo prejeli po prekršku nad našim igralcem. Ljudje delajo napake, a to je nogomet," je povedal. Iran je proti Argentini dokazal, da igra zelo zrelo in obrambno dovršeno, zagotovo bo tudi za bosansko reprezentanco trd oreh. "Moramo dobiti to zadnjo tekmo in se v domovino vrniti dvignjenih glav," je sklenil.

Sodnik napačno razveljavil zadetek Džeka


Odemwingie v 29. minuti zadel za zmago Nigerije


Džeku v zadnji minuti izenačenje preprečila vratnica

Našega zadetka ne želim komentirati. Malce prej so mi dejali, da se na posnetku jasno vidi, da ni bilo prepovedanega položaja. Kar zadeva prekršek nad Spahićem, ga sodnik ni dosodil, zato ga ni bilo.

Safet Sušić