Jürgen Klinsmann je prepričan, da ZDA zgodbe na prvenstvu ne bodo končale v osmini finala. Foto: EPA
Jürgen Klinsmann je prepričan, da ZDA zgodbe na prvenstvu ne bodo končale v osmini finala. Foto: EPA
Clint Dempsey
Dobre igre na svetovnem prvenstvu so Američanom dvignile samozavest. Foto: Reuters

Ameriški selektor ne dvomi več o svojih izbrancih, moštvo ZDA pa vidi kar v finalu. Izbrana vrsta se bo v torek v osmini finala pomerila z Belgijo. Američani so v težki skupini G premagali Gano, remizirali s favoriziranimi Portugalci, izgubili proti zmagovalcu skupine Nemčiji ter se na podlagi boljšega razmerja v prejetih in danih golih prebili v naslednji del prvenstva, Portugalska in Gana pa sta izpadli, kar je jenkijem vlilo dodatno samozavest.

"Jürgen je zelo pozitivno nastrojen, zato nam je naročil, da spremenimo svoje potovalne načrte ter družinskim članom rezerviramo letalske vozovnice za 14. oziroma 15. julij, ker bomo po njegovem mnenju na prvenstvu vztrajali vse do konca. To je le dokaz, kako pozitivno razmišlja o naših možnostih in koliko verjame v nas, in te pozitivne miselnosti smo se nalezli tudi sami," je za ameriške medije povedal branilec Omar Gonzalez.

Klinsmann je bil pred prvenstvom tarča silovitih kritik ameriških medijev, ki so mu predvsem očitali pomanjkanje vizije ter preskromne želje, potem ko je medije odpravil z besedami, da je povsem nerealno pričakovati, da bi ZDA lahko kdajkoli osvojile naslov svetovnega prvaka. Solidne predstave v skupinskem delu pa so omehčale tudi selektorja in mediji so začeli ugibati, da selektor s svojimi izbranci ne izključuje prav ničesar, a le če bo ameriška vrsta dobro pripravljena pričakala vsakega od nasprotnikov in na igrišču dala vse od sebe.

"Prišli smo tako daleč, v del prvenstva, kjer bodo odločale malenkosti, dnevna forma, torej katero moštvo bo psihično in fizično bolje pripravljeno, bo bolj predano igri ter igralo vseh 90 minut. Le to šteje, ali se je skupina fantov na igrišču pripravljena boriti ter najbolj odločena tekmo končati kot zmagovalec. Mi smo pripravljeni iti naprej," je dodal Michael Bradley.