Mario Balotelli je bil zelo razpoložen, v 50. minuti je takole odločil srečanje. Foto: Reuters
Mario Balotelli je bil zelo razpoložen, v 50. minuti je takole odločil srečanje. Foto: Reuters
Claudio Marchisio
Claudio Marchisio je z natančnim strelom poskrbel za vodstvo Italije. Foto: EPA
Daniel Sturridge
Daniel Sturridge je izkoristil podajo Rooneyja. Foto: EPA
Gary Lewin
Angleški fizioterapevt Gary Lewin si je huje poškodoval gleženj ob proslavljanju zadetka v 37. minuti. Na nosilih so ga odnesli z igrišča. Foto: EPA
Angleški navijači
Angleški navijači na naslov svetovnega prvaka čakajo že vse od leta 1966. Foto: EPA
Odmevi po tekmi Italija - Anglija
Balotelli z glavo zadel za zmago “azzurrov”
Angleži hitro izenačili prek Sturridgea
Natančen strel Marchisia za vodstvo Italijanov

Izbranci Cesareja Prandellija so se sredi Amazonije v težkih tropskih razmerah bolje znašli. V zelo zanimivi predstavi ni manjkalo lepih priložnosti, "azzurri" pa so naredili velik korak k osmini finala. Angleži so kljub porazu pustili dober vtis, v četrtek ob 21.00 jih čaka popravni izpit proti Urugvaju.

Oglejte si studijsko analizo z vrhunci prvega polčasa in drugega polčasa tekme Anglija - Italija. Lahko pa si tekmo v arhivu RTV 4D ogledate kar v celoti: 1. polčas in 2. polčas.

Italijani so v veliki vročini potrebovali četrt ure, da so vzpostavili pravo igro. V 19. minuti je Antonio Candreva močno udaril s 25 metrov, Joeju Hartu je žogo uspelo odbiti. Mario Balotelli prve pol ure ni bil opazen, v 33. minuti je prišel do strela z glavo, a ni resneje ogrozil Harta.
Sirigu uspešno nadomestil Buffona
"Azzurri" so doživeli nepričakovan udarec že pred tekmo - na treningu si je gleženj poškodoval prvi vratar Gianluigi Buffon, ki je sedel na klopi. V vratih je bil Salvatore Sirigu, čuvaj mreže PSG-ja, ki se je nekajkrat izkazal.
Sterling zatresel zunanji del mreže
Angleži so začeli odločno. V 4. minuti je Raheem Sterling z desne strani z 22 metrov z močnim strelom zatresel zunanji del mreže. Tudi v naslednji minuti je bilo vroče pred italijanskimi vrati, strel Jordana Hendersona je obranil Sirigu.

Močan strel Marchisia za vodstvo Italije
V 35. minuti so Italijani povedli. Po kotu je Candreva podal do Andree Pirla, ki je žogo prepustil Claudiu Marchisiu. Vezist Juventusa je z 20 metrov z diagonalnim strelom zatresel mrežo.

Sturridge hitro izenačil
Angleži so imeli pravi odgovor. Dve minuti zatem je po hitrem protinapadu Sterling našel Wayna Rooneyja, ki je z leve strani podal pred vrata, kjer je Daniel Sturridge izenačil.

Jagielka preprečil evrogol Balotellija
Ko je kazalo, da ekipi le še čakata na glavni odmor, pa so Italijani zapravili še dve izvrstni priložnosti. Najprej je Balotelli žogo z leve strani lepo poslal čez Harta, ki je zapustil svoja vrata, na golovi črti pa je bil priseben Phil Jagielka. Le malce zatem je Candreva zatresel še vratnico.

"Balo" unovčil lepo podajo Candreve
V 50. minuti je Candreva z desne strani sijajno podal na daljšo vratnico, pritekel je Balotelli in z glavo matiral Harta. Malo pozneje je Rooney z diagonalnim strelom za kak meter zgrešil cilj, v 61. minuti pa iz še lepšega položaja z desetih metrov povsem neoviran znova meril mimo gola.

Mojstrovina Pirla končala v prečki
Le malce zatem je mladi rezervist Ross Barkley prvič preizkusil Siriguja, ki se je izkazal tudi v 77. minuti po prostem strelu Leightona Bainesa. Za zadnje razburjenje na tekmi pa je poskrbel Pirlo, ko je iz prostega strela s skoraj 30 metrov v 94. minuti zatresel prečko. Kapetan "azzurrov" je mojstrsko zavrtinčil žogo, Hart je že krenil v napačno smer.

Gerrard prepričan o zmagi nad Urugvajem
e pred tekmo smo vedeli, da bomo morali premagati Urugvaj, ne glede na izid te tekme. Vsekakor nam v četrtek lahko uspe. Pogoji so bili zelo težki, zaradi velike vročine je bila zelenica v slabem stanju, a ne iščem izgovorov. V prvem polčasu so nam Italijani delali veliko težav po levi strani, v drugem delu smo zaigrali precej bolje," je poudaril kapetan Angležev Steven Gerrard.

Prandelli zelo zadovoljen
"Zelo sem zadovoljen, na sredini igrišča smo nadzorovali potek igre. To je bila težko priborjena zmaga v izjemno zahtevnih razmerah. Morali smo znižati ritem v drugem polčasu, saj je bilo nemogoče igrati v visokem ritmu vseh 90 minut," je pojasnil Cesare Prandelli.

Skupina D, 1. krog, Manaus:
ANGLIJA - ITALIJA 1:2 (1:1)
39.800; Sturridge 37.; Marchisio 35., Balotelli 50.

Anglija: Hart, Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Gerrard, Henderson ( 73./Wilshere), Sterling , Welbeck ( 61./Barkley), Sturridge ( 79./Lallana), Rooney.

Italija: Sirigu, Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini, Da Rossi, Marchisio, Verratti ( 57./Motta), Pirlo, Candreva ( 79./Parolo), Balotelli ( 73./Immobile).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)



Fortaleza:
URUGVAJ - KOSTARIKA 1:3 (1:0)
58.679; Cavani 24./11-m; Campbell 54., Duarte 57., Urena 85.
RK: Pereira 94./Urugvaj

Lestvica:                     
KOSTARIKA    1  1 0 0 3:1  3  
ITALIJA      1  1 0 0 2:1  3  
ANGLIJA      1  0 0 1 1:2  0  
URUGVAJ      1  0 0 1 1:3  0  






Odmevi po tekmi Italija - Anglija
Balotelli z glavo zadel za zmago “azzurrov”
Angleži hitro izenačili prek Sturridgea
Natančen strel Marchisia za vodstvo Italijanov