Igor Akinfejev je naredil veliko napako v 69. minuti, žoga mu je ušla v mrežo. Foto: Reuters
Igor Akinfejev je naredil veliko napako v 69. minuti, žoga mu je ušla v mrežo. Foto: Reuters
Aleksandr Keržakov
Aleksandr Keržakov je le tri minute po vstopu v igro izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Keržakov izenačil tri minute po vstopu
Korejci povedli po napaki Akinfejeva

Prvi polčas ni navdušil 37.600 gledalcev v Areni Pantanal. Veliko napačnih podaj in nizek ritem je razjezilo navijače, ki so na koncu prvega dela žvižgali.

Tekmo Rusija - Južna Koreja si lahko ogledate še enkrat. Prvi polčas in drugi polčas v celoti. Če vas zanimajo samo vrhunci je tu: analiza 1. polčasa in analiza 2. polčasa.

Rusi so imeli več strelov, v 31. minuti je Sergej Ignaševič poskusil s prostega strela s 30 metrov, vratar Rjong Sung Jung je žogo odbil. Pri Korejcih je bil najbolj razpoložen Heung Min Son, ki je v 11. in 39. minuti zgrešil vrata.

Berezucki v zunanji del mreže
Na začetku drugega polčasa je bilo zelo vroče pred vrati Korejcev. Najprej je Viktor Fajzulin skušal presenetiti vratarja Junga z lobom, po kotu pa je kapetan Vasilij Berezucki z glavo zadel zunanji del mreže.
Začetniška napaka ruskega čuvaja mreža
Po uri igre je vstopil Keun Ho Li, ki je v 69. minuti streljal s 25 metrov z desne strani. Akinfejev bi moral žogo zlahka odbiti, a je naredil veliko napako in ušla mu je v mrežo.
Joker Keržakov rešil točko
Jezni Capello je v igro poslal Aleksandra Keržakova in Igorja Denisova. Le tri minute je potreboval Keržakov za izenačenje, izkoristil je zmedo korejske obrambe in z bližine zadel z desnico, potem ko je Jungu še uspelo odbiti strel Alana Džagojeva z desne strani.
Ruse čaka v nedeljo težko delo
Na koncu srečanja ni bilo več velikih priložnosti, obe ekipi sta se zadovoljili s točko. Ruse čaka v drugem krogu v nedeljo težka tekma proti Belgijcem, ki so vsekakor favoriti v skupini H. Korejci se bodo srečali z Alžirijo.

Capello zadovoljen s hitrim odgovorom po zaostanku
"Korejci so ogromno tekli v prvem polčasu, ob koncu srečanja so bili zelo utrujeni. Prejeli smo zares poceni zadetek, ni se bilo lahko pobrati po zaostanku. Najpomembnejši je bil pozitiven odziv mojih izbrancev, Keržakov je fantastičen igralec. Odlično se znajde pred vrati in z njim na igrišču smo vedno nevarni," je pojasnil Capello.

Skupina H, 1. krog, Cuiaba:
RUSIJA - JUŽNA KOREJA 1:1 (0:0)
37.603; Keržakov 74.; K. H. Li 69.

Rusija: Akinfejev, V. Berezucki, Ignaševič, Ješčenko, Kombarov, Žirkov ( 71./Keržakov), Glušakov ( 72./Denisov), Samedov, Fajzulin, Šatov ( 59./Džagojev), Kokorin.

Južna Koreja: Jung, J. Li, Jon, J. G. Kim, Hong ( 73./Hvang), S. J. Ki , Han, Č. J. Li, Son ( 84./B. K. Kim), Ko , Č. J. Park ( 56./K. H. Li).

Sodnik: Nestor Pitana (Argentina)


BELGIJA - ALŽIRIJA 2:1 (0:1)
55.000; Fellaini 70., Mertens 80.; Feghouli 24./11-m

Lestvica:                             
BELGIJA         1  1 0 0  2:1  3 točke
RUSIJA          1  0 1 0  1:1  1      
JUŽNA KOREJA    1  0 1 0  1:1  1      
ALŽIRIJA        1  0 0 1  1:2  0      



Keržakov izenačil tri minute po vstopu
Korejci povedli po napaki Akinfejeva