Dobro razpoloženi Cristiano Ronaldo na torkovem treningu v Madridu. Foto: Reuters
Dobro razpoloženi Cristiano Ronaldo na torkovem treningu v Madridu. Foto: Reuters
Claudio Ranieri
Angleški prvak Leicester (na fotografiji trener Claudio Rainier), ki je v uvodnih štirih krogih Premier lige zbral štiri točke, bo imel debitantski nastop v Ligi prvakov v Bruggeu. Angleži so odločeni, da letos pustijo dober vtis tudi v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Dodaten motiv za Leicester je dosežek Nottingham Foresta, ki je v sezoni 1977/78 edinkrat postal angleški prvak, potem pa si kar dvakrat zapored pokoril še vso Evropo. Club Brugge je po šestih krogih belgijskega prvenstva s sedmimi točkami na skromnem 10. mestu. Foto: Reuters

Portugalski zvezdnik je pri Sportingu brcal žogo med letoma 1997 in 2003. Leta 2007, ko je bil še član Manchester Uniteda, se je že srečal z njim in zadel ob zmagah z 1:0 in 2:1.

"Privilegij zame je igrati proti Sportingu. Mislim, da ima dobro ekipo in dobrega trenerja Jorgeja Jesusa. To bo še en poseben trenutek v mojem življenju," je povedal Ronaldo, ki je po poškodbi kolena v finalu Eura v soboto odigral prvo tekmo in proti Osasuni (5:2) zadel že v 6. minuti. Na zelenici je bil 65 minut, tokrat pa je po besedah trenerja Zinedina Zidana pripravljen za vseh 90 minut.

V začetni postavi naj bi bil po težavah s kolkom prvič tudi Karim Benzema, poškodovani pa so Isco, Fabio Coentrao in vratar Keylor Navas.

Sporting je odlično začel portugalsko prvenstvo, saj po štirih zaporednih zmagah vodi na lestvici. Od ustanovitve Lige prvakov v sezoni 1992/93 še nobeni ekipi ni uspelo ubraniti te lovorike.

Bellarabi odsoten do konca leta
Bayer Kevina Kampla se bo v skupini E pomeril s CSKA-jem iz Moskve. Klub iz Leverkusna do konca koledarskega leta ne bo mogel računati na 26-letnega nemškega reprezentanta Karima Bellarabija. Ta si je na začetku sobotne tekme proti Hamburgu (3:1) težje poškodoval dimlje in bo v sredo opravil operativni poseg v Baslu.
Liga prvakov, 1. krog, sreda ob 20.45

Skupina E:
BAYER LEVERKUSEN - CSKA MOSKVA (Kampl)
TOTTENHAM - MONACO

Skupina F:
LEGIA VARŠAVA - BORUSSIA DORTMUND
REAL MADRID - SPORTING LIZBONA (Jug)

Skupina G:
CLUB BRUGGE - LEICESTER
PORTO - KÖBENHAVN (Verbič)

Skupina H:
JUVENTUS - SEVILLA
LYON - DINAMO ZAGREB (Stojanović)