Dejan Stefanovič se je odzval na navedbe v dokumentu Ivana Simiča. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Stefanovič se je odzval na navedbe v dokumentu Ivana Simiča. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič in Robert Koren
Ivan Simič in reprezentanti na čelu s kapetanom Robertom Korenom so se znova znašli na nasprotnih bregovih. Foto: MMC RTV SLO

Potem ko je včeraj v javnost prišel poldrugi mesec star dokument, s katerim je Simič razveljavil junija sprejeti sklep, da 23 nogometašev, ki so sodelovali na SP-ju, nagradi s po 10.000 evri neto, je predsednik Sindikata profesionalnih nogometašev Stefanovič v izjavi za javnost zapisal, da imajo nogometaši vso pravico, da so člani sindikata ter da jih ta zastopa, če si to želijo.

Celotno izjavo za javnost si lahko preberete tukaj.

Simič je v omenjenem dokumentu navedel, da obljubljenih nagrad ne bo izplačal ravno zaradi tega, ker so se reprezentanti odločili, da jih bo v vseh pogajanjih z NZS-jem zastopal SPINS, kar naj bi bilo v nasprotju z junijskim dogovorom.

Navijačev niso želeli "kupovati" z denarjem
"Vsako pogojevanje te pravice s strani predsednika NZS-ja je protiustavno in protizakonito," je v imenu reprezentantov zapisal Stefanovič. Hkrati je zanikal, da je kapetan reprezentance Robert Koren na sestanku 9. marca v Birminghamu Simiču obljubil, da bodo reprezentanti organiziranim navijačem za pot v Južno Afriko namenili 50.000 evrov finančne pomoči.

"Robert Koren je takrat le zatrdil, da bo predlog predsednika NZS-ja prenesel reprezentantom ter ga o njihovi odločitvi naknadno obvestil. Reprezentanje so si bili kasneje pri svoji odločitvi enotni, da navijačev ne bodo “kupovali” z denarjem, temveč s svojimi predstavami in odnosom na igrišču, kot so jih že do sedaj ter jih bodo na enak način poskušali še naprej. Še več, odločili so se, da bodo enkrat višji znesek od predlaganega, točneje 110.000 evrov, namenili v humanitarne in dobrodelne namene," še piše v izjavi za javnost.
Stefanovič je dodal, da za Simičev sklep vedo že dalj časa in da so se želeli o njegovi vsebini pogovoriti na skupnem sestanku s predsednikom NZS-ja ter sporna vprašanja reševati na celovit način in nikakor niso hoteli, da se o tem razpravlja v javnosti.