Ivan Simič pred dvema tednoma ni odpotoval z reprezentanco na tekmo v Estonijo. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič pred dvema tednoma ni odpotoval z reprezentanco na tekmo v Estonijo. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Stefanovič
Dejan Stefanovič je od prejšnjega meseca zastopnik nogometašev v pogajanjih z NZS-jem. Foto: MMC RTV SLO

Z omenjenim dokumentom je Simič 16. septembra razveljavil junija sprejeti sklep, da 23 nogometašev, ki so sodelovali na SP-ju, nagradi s po 10.000 evri neto.
Prvi mož slovenske nogometne družine se je za to odločil, ker so se nogometaši septembra odločili, da jih bo v vseh pogajanjih z NZS-jem zastopal Sindikat profesionalnih nogometašev (SPINS) oziroma njegov predsednik Dejan Stefanovič. Simič je v sklepu o razveljavitvi obljubljene nagrade zapisal, da je bil dogovor drugačen.

V Port Elizabethu so mu peli "Simke lopove"
Poldrugi mesec star dokument je objavil POP TV. V obrazložitvi svoje poteze je Simič v njem še navedel, da je bil dogovor o nagradi za osvojene štiri točke na SP-ju in poplačilo dnevnic sprejet takoj po tem, ko so mu slovenski reprezentanti 23. junija na letališču v Port Elizabethu po tekmi proti Angliji "objeti peli pesem z refrenom "Simke lopove" (Simič tat)".

Po pisanju predsednika NZS-ja se igralci niso držali tudi dogovora, da bodo organiziranim navijačem za odhod na svetovno prvenstvo namenili 50.000 evrov. To naj bi bil del sporazuma na sestanku med Simičem in kapetanom reprezentance Robertom Korenom 9. marca v Birminghamu, kjer sta poskušala zgladiti spor glede delitve finančne nagrade ob uvrstitvi na svetovno prvenstvo.

Nadaljevanje zgodbe o nesoglasjih nikakor ni presenetljivo, saj sta Simič in Stefanovič z obračunavanjem prek medijev že prejšnji mesec pokazala, da so odnosi v slovenski nogometni družini vse prej kot idealni.