Luis Suárez naj bi uporabil rasistični besednjak v pogovoru s Patriceom Evrajem na derbiju v Liverpoolu. Foto: EPA
Luis Suárez naj bi uporabil rasistični besednjak v pogovoru s Patriceom Evrajem na derbiju v Liverpoolu. Foto: EPA

Po enomesečni preiskavi je FA ugotovil, da se naj bi se Urugvajec na tekmi z Manchester Unitedom na neprimeren način lotil tekmeca Patricea Evraja. Suarez obtožbe odločno zanika.

Evra trdi, da ga je med tekmo 15. oktobra Suarez nenehno žalil in uporabljal rasističen besednjak. Odločitev o morebitnih ukrepih bo FA sprejel po zaslišanju Suareza. Svojega nogometaša podpira tudi Liverpool, ki je izrazil prepričanje, da nogometaš ni kriv in da bo v preiskavi opral svoje ime.

Poklcial ga je, kot ga kličejo soigralci
Suárez je ob tem povedal: "Angleška nogometna zveza bo morala obrazložiti svoje obtožbe. Dokazi, da sem uporabljal rasistični besednjak, ne obstajajo. Nikakor nisem izrekel rasistične besede. Pogovarjala sva se v dveh jezikih, v španskem in v angleškem. Nisem ga užalil, poklical sem ga tako, kot ga kličejo njegovi soigralci pri Manchester Unitedu - in tudi oni so bili presenečeni nad njegovim burnim odzivom."

Pod drobnogledom tudi Terry
FA pa v bližnji prihodnosti čaka še ena podobna odločitev. Na tekmi med Chelseajem in Queens Park Rangers naj bi se na podoben način spozabil kapetan angleške reprezentance John Terry, ki mu rasistično zmerjanje očita igralec QPR-ja Anton Ferdinand.