Goran Šukalo je po slabi uri igre podvojil vodstvo Duisburga, ki bo zaigral v polfinalu letošnjega nemškega pokala. Foto: Reuters
Goran Šukalo je po slabi uri igre podvojil vodstvo Duisburga, ki bo zaigral v polfinalu letošnjega nemškega pokala. Foto: Reuters
Iker Casillas
Iker Casillas pretiranega dela ni imel, a se je moral nekajkrat izkazati s pomembnimi obrambami. Foto: EPA
Lionel Messi
Messi se je poigraval z nogometaši Almerie. Foto: EPA

29-letnik je v 58. minuti igre izkoristil manjšo napako v obrambi Kaiserslauterna in predložku z leve strani matiral domačega vratarja Tobiasa Sippla, ki je na golovi črti obstal kot vkopan. Pred tem je vodstvo "zebram" v 36. minuti zagotovil branilec Branimir Bajić. Energie Cottbus je z golom Žajija Šaa ugnal Hoffenheim, pri katerem Roka Kronavetra ni bilo niti na klopi, Schalke je že v torek po podaljšku s 3:2 odpravil Nürnberg. V Aachnu se je aktualni nemški prvak Bayern iz Münchna sprehodil do zmage in mesta v polfinalu (0:4). Zadetke so dosegli Mario Gomez, Thomas Müller (2) in Arjen Robben.

Real z minimalno prednostjo v Madrid
Madridski Real je na težkem gostovanju v Sevilli odnesel celo kožo in bo imel na povratni tekmi minimalno prednost, ki mu jo je priboril Karim Benzema. Ta je v 17. minuti s fantastičnim prodorom prodrl v kazenski prostor domače ekipe in rutinirano zadel za 0:1. "Rojiblancosi" so si v prvem polčasu pripravili nekaj lepih priložnosti, zagotovo pa je bilo še najbolj vroče v drugi minuti sodnikovega podaljška prvega polčasa, ko je proti vratom sprožil Luis Fabiano, Raul Albiol pa je z zadnjimi atomi močmi žogo izbil z golove črte. Domači navijači so zahtevali zadetek, a je stranski sodnik dosodil, da žoga s celim obsegom ni prešla črte. V nadaljevanju je raven igre nekoliko upadla, pet minut pred iztekom rednega dela pa so gostje zapravili res neverjetno priložnost, ko sta se pred vrati znašla Cristiano Ronaldo in Mesut Özil, ki pa nista uspela žoge spraviti za hrbet že premaganega vratarja Andrésa Palopa.

Kapitulacija Almerie že po 16 minutah
Barcelona je v prvem polčasu popolnoma razbila Almerio in na odmor odšla s prednostjo 4:0. Že v 11. minuti je Lionel Messi ob nespretnosti gostujočega vratarja Suareza Estebana načel mrežo, že takoj zatem je v novo napako vratarja prisilil David Villa in vodstvo podvojil. V 16. minuti je Messi iz protinapada povišal na 3:0, po dobre pol ure igre pa je Pedro Rodriguez z izvrstnim golom, ki ga je dosegel z glavo, na najlepši možni način proslavil svoj 100. nastop za katalonskega velikana. Končni izid 5:0 je tik pred koncem tekme postavil Keita.

Nemški pokal, četrtfinale:

SCHALKE - Nürnberg * 3:2 (2:2, 1:2)
Gavranović 15., Rakitić 58., Draxler 119.; Schieber 4., 32.
* - po podaljšku

ENERGIE C. - Hoffenheim 1:0 (0:0)
Šao 84.
Kronavetra (Energie) ni bilo v postavi.

DUISBURG - Kaiserslautern 2:0 (1:0)
Bajić 36., Šukalo 58.
Šukalo (Duisburg) je odigral vso tekmo.

Alemannia Aachen - BAYERN 0:4 (0:1)
Gomez 26., Müller 75., 80., Robben 88.

Španski pokal, polfinale, prvi tekmi:

SEVILLA - REAL MADRID 0:1 (0:1)
Benzema 17.

BARCELONA - ALMERIA 5:0 (4:0)
Messi 10., 16., Villa 11., Pedro 31., Keita 89.

Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:

ARSENAL - Ipswich Town 3:0 (0:0) 0:1
Bendtner 61., Koscielny 64., Fabregas 77.

BIRMINGHAM - West Ham 3:1 (2:1; 0:1) 1:2
Bowyer 59., Johnson 79., Gardner 94.; Cole 31.

V krepkem tisku sta izida s prvih tekem.