Marcos Tavares je v drugem polčasu dosegel hat-trick. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares je v drugem polčasu dosegel hat-trick. Foto: Aleš Fevžer
Miha Korošec
Celjani so se drugič zapored uvrstili v finale. Lani so morali v Stožicah priznati premoč Mariboru po 11-metrovkah. Foto: Aleš Fevžer
Tavares junak v Ljudskem vrtu
Celju za finale dovolj remi brez zadetkov

V Ljudskem vrtu je trikrat zadel Marcos Tavares, ki je že na prvi tekmi prejšnjo sredo v Kranju v 90. minuti poskrbel za remi z 2:2. Vijoličasti so lahko mirno nadzorovali igro, toda Gorenjci se niso predali. V 35. minuti so imeli najlepšo priložnost. Davor Bubanja je v protinapadu podal do Enisa Đurkovića, ta se je znašel pred Jasminom Handanovićem in streljal, a je mariborski vratar žogo poslal v kot.

Mariborčani so v drugem polčasu pritisnili. V 50. minuti je Mitja Viler z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, Tavares pa je z močnim in natančnim strelom žogo pospravil v mrežo. V 73. minuti mu je žogo podal Martin Milec, Brazilec pa je s samostojno akcijo zaključil in povišal na 2:0. Tri minute pozneje je Tavares še enkrat dvignil na noge 1.800 gledalcev. Do žoge je prišel Željko Filipović, Dejan Mezga pa je podal do mariborske devetice, ki je z leve strani še tretjič zatresla mrežo.
Celje dvakrat zadelo vratnico, Aluminij enkrat
Celjanom je bil remi brez zadetkov na Areni Petrol dovolj za napredovanje v finale, saj se je prva tekma končala z 1:1. Celje je od 88. minute igralo z dvema igralcema manj (drugi rumeni karton sta prejela Tadej Vidmajer in Benjamin Verbič), vendar je v končnici zdržalo nalete gostov in se sedmič (drugič zapored) uvrstilo v finale.
Gostitelji so imeli več od igre, čeprav so tudi gosti znali nevarno zagroziti. Najbolj v 20. minuti, ko je s 25 metrov streljal Sandro Bloudek in zatresel vratnico, v štiriminutnem sodnikovem podaljšku pa je Matic Črnic za malo zgrešil cilj z 18 metrov.
Celjani so dvakrat zatresli okvir vrat. Miha Zajc je v 3. minuti po gneči v kazenskem prostoru s strelom v padcu ostal brez želenega zadetka, v 44. minuti pa je po kotu Sebastjana Gobca vratnico zadel Marko Krajcer.

Pokal Slovenije, polfinale, povratni tekmi

CELJE - Aluminij 0:0 1:1
2.500 gledalcev
RK: Vidmajer 88., Verbič 88./oba Celje
Celje: Kotnik, Korošec ( 66./Gaber ), Gobec , Vidmajer , Krajcer, Vrhovec ( 79./K. Medved), Zajc, Tomažič Šeruga , Verbič , Bajde ( 82./Srdić), Žurej.

Aluminij: Murko, Rešek , Topolovec, Kurež, Žagar Knez ( 57./Petek), Drevenšek ( 77./ Hodžurda ), Spahić ( 69./A. Medved), Jovanović , Črnic, Bloudek, Bingo.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


MARIBOR - Triglav 3:0 (0:0) 2:2
1.800; Tavares 50., 73., 76.
Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus ( 72./Mevlja), Viler, Ibraimi, Mertelj, Cvijanović ( 74./Filipović), Mezga, Berić, Tavares ( 84./Tavares).

Triglav: Pelko, Šturm , Stojnić, Zolić, Šmit, Jelar, M. Poplatnik, Pokorn ( 87./Udovič), A. Poplatnik ( 56./Krcić), Bubanja, Đurković ( 82./Sever).
Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 29. maja v Kopru.

Tavares junak v Ljudskem vrtu
Celju za finale dovolj remi brez zadetkov