Takole kaotično je bilo ob prihodu Carlosa Teveza na milansko letališče. Foto: EPA
Takole kaotično je bilo ob prihodu Carlosa Teveza na milansko letališče. Foto: EPA

29-letnega Argentinca je že na letališču v Milanu pričakala množica navdušenih navijačev, klubsko vodstvo pa mu je v roko potisnilo kar stari dres Alessandra Del Piera s številko 10 in tako posredno sporočilo, kaj pričakujejo od razvpitega napadalca. "Argentinec je navajen zmagovati. Tako je bilo, kjer koli je igral," so zapisali na spletni strani Juventusa.

Del Piero je z Juventusom preživel 20 let in je bil z njim tudi, ko je moralo moštvo eno sezono igrati v drugi ligi. Lani je zapustil Italijo in odšel v Avstralijo. Znamenito Juventusovo desetko sta med drugim nosila tudi Michel Platini in Roberto Baggio.

Juventus je zadnji dve lovoriki osvojil brez zvenečega imena v napadu. Trener Antonio Conte je imel v rotaciji Sebastiana Giovinca, Alessandra Matrija, Mirka Vučinića in Fabia Quagliarello. Staro damo bo prihodnji mesec okrepil še napadalec Athletica iz Bilbaa Fernando Llorente.

"Carlitos" je do zdaj v Evropi igral le na Otoku, kjer je branil barve West Hama (2006-2007), Manchester Uniteda (2007-2009) in Manchester Cityja (2009-2013). V zadnji sezoni je dosegel 17 zadetkov.