Neymar slavi 17. gol na 26. reprezentančni tekmi v dresu Brazilije, medtem ko žoge od nesojenega 18. Neymarjevega gola še vedno niso našli. Foto: EPA
Neymar slavi 17. gol na 26. reprezentančni tekmi v dresu Brazilije, medtem ko žoge od nesojenega 18. Neymarjevega gola še vedno niso našli. Foto: EPA
Juan Cuadrado (Kolumbija)
Bizaren podatek: pred Cuadradom ("Kvadratasti") je med nogometaši poimenovanih po geometrijskih likih Braziliji nazadnje dal gol Redondo ("Okrogli") leta 1994. Foto: EPA

Brazilija je po trditvah brazilske zveze v svoji bogati zgodovini odigrala natanko tisočo tekmo, pri čemer pa so v to številko vštete številne prijateljske tekme s klubi in regionalnimi selekcijami. "Selecao" je tako prvo tekmo odigral leta 1914 proti angleškemu klubu Exeter Cityju.

Caudrado poskrbel za zasluženo vodstvo
Petkratnim svetovnim prvakom se praznovanje na polnih tribunah stadiona v East Rutherfordu (v New Jerseyju, čez reko pa je New York) ni posrečilo povsem. "Kofetarji" so bili več kot dostojen tekmec in srečanje je minilo v znamenju številnih priložnosti in dveh razpoloženih vratarjev ter kot že rečeno Neymarja.

Agresivni Kolumbijci so ob koncu 1. polčasa prišli do zasluženega vodstva, potem ko je branilec Juan Cuadrado izkoristil podajo Jamesa Rodrigueza in z natančnim diagonalnim strelom z desne strani le ukanil Diega Alvesa, ki je s konicami prstov oplazil žogo, ki se je nato od daljše vratnice odbila v mrežo.

Najprej osmešil nasprotnike, nato sebe
V nadaljevanju je kolumbijski vratar David Ospina nekajkrat preprečil izenačenje, predvsem razpoloženemu Neymarju, ki je v 63. minuti mojstrsko premešal nasprotnike in nato premagal tudi Ospino ter potrdil naziv najboljšega nogometaša, ki ne igra v evropskem klubskem nogometu.

No, superzvezdnik Santosa je 10 minut pokazal tudi svojo slabost. Znova je zapravil najstrožjo kazen - tokrat je žogo z bele točke poslal visoko pod nebo in na tribuno MetLife Stadiuma. Tako se je atraktivno prijateljsko srečanje dveh južnoameriških reprezentanc na ameriških tleh končalo z remijem 1:1.