Zadetek Enesa Demiroviča ni bil dovolj za napredovanje Novogoričanov. Foto: RTV SLO
Zadetek Enesa Demiroviča ni bil dovolj za napredovanje Novogoričanov. Foto: RTV SLO
Dejan Rusič
Dejan Rusič je bil veliki junak Celjanov. Foto: RTV SLO

Edini strelec v Kopru je bil v 76. minuti Enes Demirovič, ki je Jasmina Handanoviča premagal z 11-metrovke. Izsilil jo je Gzim Rexhay. V 84. minuti bi Marko Šuler kmalu poskrbel za podaljšek, vendar je žogo z golove črte izbil Ivan Knezovič.



Pri gostiteljih ni igral njihov najboljši strelec Oskar Drobne, pri gostih pa so manjkali poškodovani Miran Burgič, Miran Srebrnič in Andrej Komac.

V Ljudskem vrtu veliko slavje Celjanov
Srečanje med Mariborom in Publikumom se je končalo z zmago Celjanov z 2:1. Že v 8. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Damir Pekič, ki je ob levi vratnici v mrežo preusmeril žogo po lepi podaji Zajka Zebe z desne strani, in izenačil skupni izid.

Mariborčani bi lahko v nadaljevanju še povišali vodstvo - lepi priložnosti sta zapravila Zeba in Dragan Jelič -, na drugi strani pa jih je v 41. minuti po strelu Dejana Rusiča rešila vratnica.

Sedem minut po odmoru so imeli Celjani več sreče. S prostega strela na robu kazenskega protora je bil z leve strani uspešen prav Rusič.

V 74. minuti je mariborski vratar Tomaž Murko odlično posredoval po strelu Mitje Brulca z glavo, znova pa ga je v 81. minuti premagal Rusič po lepi samostojni akciji. Gostje so zadnjih 25 minut igrali brez Jureta Travnerja, ki je prejel rdeči karton.

Publikum bo v finalu 24. maja na Areni Petrol poskušal ubraniti lansko lovoriko, ko je ugnal Gorico z 1:0, Koper pa bo v finalu nastopil prvič.

Pokal Slovenije - Pokal Hervis, polfinale, povratni tekmi
ANET KOPER - Hit Gorica 0:1 (0:0) 2:0
1.200; Demirovič 76./11-m

Maribor P. L. - CMC PUBLIKUM 1:2 (1:0) 0:1
3.500; Pekič 8.; Rusič 52., 81.
RK: Travner 67./CMC Publikum

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Finale, sreda, 24. maja (Celje):
ANET KOPER - CMC PUBLIKUM