Matjaž Kek ima na voljo 23 zdravih nogometašev. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek ima na voljo 23 zdravih nogometašev. Foto: MMC RTV SLO
Na Ptuj prišli vsi reprezentanti

Kot zadnji je na priprave na Ptuju in v Kidričevem iz Portugalske prišel Nejc Pečnik. Vzdušje v slovenski izbrani vrsti je še naprej odlično, nogometaši so zadovoljni, da se pripravljajo v okolju, ki so ga navajeni in ga dobro poznajo.
Šuler: Razmere enkratne
"Razmere so tu enkratne, od hotela do igrišč. Ne vem, zakaj bi to menjali, do zdaj je bilo dobro. Pred tekmo pa se bomo pač preselili v Ljubljano, opravili tam uradni trening in nadaljevali po ustaljenem programu," je povedal eden izmed stebrov slovenske obrambe Marko Šuler.

Armin Bačinovič, ki se je tako kot Josip Iličič izjemno hitro uveljavil pri Palermu, je dodal, da igre Ferskih otokov trenutno še ne pozna, a se ne boji, da Slovenci na tekmo ne bi šli s pravim pristopom: "Selektor nam bo pokazal, kako igrajo in nas gotovo dodatno motiviral."

Šuler se zaveda, da nogometašev s severa Atlantika kljub vsemu ne gre podcenjevati. "Tekmeci so takšni, kot so. Mogoče malo manj atraktivni, ampak marsikdo se je že opekel z njimi. Upam, da tokrat to ne bomo mi. Poskušali bomo zmagati tako proti njim kot proti Estoniji in ostati v igri za prvi dve mesti v skupini, ki vodita naprej," pravi postavni Korošec. Slovenci bodo v sredo trenirali le popoldne, v petek pa se bodo, kot kaže, predstavili polnemu stadionu. Na voljo je namreč le še približno tisoč vstopnic.

Več o reprezentanci Ferskih otokov in njihovih dozdajšnjih igrah v kvalifikacijah za EP in SP si boste lahko prebrali v sredo.
Kvalifikacije za EP 2012, skupina C
Petek ob 20.45
(prenos TVS 2 in MMC):
SLOVENIJA - FERSKI OTOKI
SEVERNA IRSKA - ITALIJA

Ob 20.30:

SRBIJA - ESTONIJA

Torek:
ESTONIJA - SLOVENIJA

Lestvica: 
ITALIJA 2 2 0 0 7:1 6
SRBIJA 2 1 1 0 4:1 4
SEVERNA IRSKA 1 1 0 0 1:0 3
ESTONIJA 2 1 0 1 3:3 3
SLOVENIJA 2 0 1 1 1:2 1
FERSKI OTOKI 3 0 0 3 1:10 0

Na Ptuj prišli vsi reprezentanti