Ivica Olić je razveselil razprodano Allianz Areno in Bayernu priboril prednost pred povratno tekmo prihodnjo sredo na  Old Traffordu. Foto: Reuters
Ivica Olić je razveselil razprodano Allianz Areno in Bayernu priboril prednost pred povratno tekmo prihodnjo sredo na Old Traffordu. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney je zadel že po 65 sekundah. Foto: EPA
Franck Ribery
Franck Ribery je izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Luis van Gaal
Veselje Bayernovega trenerja Luisa van Gaala. Foto: EPA
Lisandro Lopez
Lisandro Lopez je dvakrat meril v polno. Foto: EPA
Marouane Chamakh
Marouane Chamakh (desno) se veseli izenačenja v Lyonu. Foto: Reuters


Če so pred 11 leti v finalu na Camp Nouu rdeči vragi z dvema zadetkoma v končnici šokirali Bayern, je bilo tokrat obratno. Bavarci so se že v drugi minuti znašli v zaostanku, nato pa v drugem polčasu vse moči usmerili v napad, kar se jim je na koncu obrestovalo.
Začelo se je za njih precej slabše. Mrežo Bayerna je po 65 sekundah zatresel Wayne Rooney, ki se je po prostem strelu Nanija z desne strani znašel sam pred vrati in zabil žogo pod prečko. Nesrečnik pri gostiteljih je bil Martin Demichelis, ki mu je v kazenskem prostoru spodrsnilo, zato najnevarnejši napadalec Uniteda ni imel težkega dela.
Olić zgrešil žogo
Najlepšo priložnost za izenačenje v prvem polčasu je imel v 28. minuti Olić. Najprej je streljal Hamit Altintop, ki pa je z volejem na robu kazenskega prostora slabo zadel žogo, zato je ta prišla do Hrvata. Toda Oliću je s treh metrov ni uspelo potisniti za hrbet Edwina van der Sarja, saj jo je povsem zgrešil.
Ribery izenačil s prostega strela
Nizozemski vratar je bil v nadaljevanju odlično razpoložen in spravljal v obup Bayernove nogometaše. Vse do 76. minute, ko ga je vendarle premagal Franck Ribery. Francoz je bil uspešen s prostega strela, pri čemer je žoga v peto zadela Rooneyja in spremenila smer. Prosti strel je bil dosojen zaradi igranja z roko Garyja Nevilla.
Rdeči vragi bi lahko ponovno povedli v 83. minuti, ko je po predložku Ryana Giggsa z leve strani z glavo v prečko meril Nemanja Vidić.
Gomez pomemben jeziček na tehtnici
Na drugi strani je imel tik pred koncem tekme najprej priložnost rezervist Mario Gomez, ki je vtekel v kazenski prostor, a se je spet izkazal van der Sar. Isti napadalec je začel tudi akcijo za zmagoviti zadetek. Po prodoru je na robu kazenskega prostora sicer padel, a je žogo med štirimi branilci Manchestra prestregel Olić, z njo naredil še nekaj korakov proti sredini kazenskega prostora in jo z levico poslal mimo nemočnega van der Sarja.
V tej akciji se je poškodoval Rooney, ki je ob Gomezu nerodno poskočil in si zvil gleženj, zato je predčasno odšepal z igrišča.

Robben ni igral
Nemški predstavnik med najboljšimi osmimi moštvi v Evropi je do zadnjega upal, da bo lahko Arjen Robben, ki se je poškodoval na sobotni tekmi proti Stuttgartu, lahko stisnil zobe, vendar se to ni zgodilo. Zaradi kartonov je manjkal Bastian Schweinsteiger. V napadu je ob Oliću začel Thomas Müller.
Lopez dvakratni strelec
Zanimivo tekmo so gledalci spremljali tudi na francoskem obračunu v Lyonu. Domače moštvo je v 10. minuti v prvo vodstvo popeljal Lisandro Lopez iz bližine, štiri minute pozneje pa je šestih metrov izenačil Marouane Chamakh z glavo po predložku Yoanna Gourcuffa. V 32. minuti so gostitelji prišli v novo vodstvo, po lepi akciji celotnega moštva je za 2:1 zadel Michel Bastos. V 77. minuti je končni izid postavil Lopez z 11-metrovke. Z roko je v kazenskem prostoru igral Matthieu Chalme. Sedem minut prej je imel Lyon tudi srečo, saj je Wendel stresel prečko.
Četrtfinale, prve tekme:

BAYERN - MANCHESTER UNITED 2:1 (0:1)
Ribery 76., Olić 93.; Rooney 2.

Bayern: Butt, Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber, Altintop (86./Klose), van Bommel, Pranjić (89./Timoščuk), Ribery, Müller (73./Gomez), Olić.

Manchester United: van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidić, Evra, Nani (82./Giggs), Fletcher, Carrick (70./Valencia), Scholes, Park (70./Berbatov), Rooney.
Sodnik: Frank de Bleeckere (Belgija)
LYON - BORDEAUX 3:1 (2:1)
Lisandro Lopez 10., 77./11-m, Bastos 32.; Chamakh 14.

Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Bodmer, Cissokho, Makoun, Toulalan, Pjanić (65./Källström), Delgado (86./Gonalons), Bastos (65./Govou), Lisandro Lopez.

Bordeaux: Carrasso, Chalme (82./Henrique), Ciani, Tremoulinas, Sane, Fernando, Gouffran (84./Bellion), Plašil, Gourcuff, Wendel (71./Jussie), Chamakh.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)
Povratni tekmi bosta 7. aprila.
Sreda ob 20.45:
ARSENAL - BARCELONA
INTER - CSKA MOSKVA

Povratni tekmi bosta 6. aprila.