Bert van Marwijk se po sedmih letih vrača v Bundesligo. Foto: EPA
Bert van Marwijk se po sedmih letih vrača v Bundesligo. Foto: EPA

61-letni nizozemski strokovnjak je nasledil Thorstna Finka, ki je bil odpuščen prejšnji teden po dveh letih na klopi kluba s severa Nemčije. HSV je edina ekipa, ki je vseh 50 let igrala v elitni druščini nemškega nogometa.

V soboto je na severnem derbiju proti Werderju (0:2) moštvo vodil pomočnik Rodolfo Esteban Cardoso. Van Marwijk je že četrti Nizozemec na klopi Hamburga, pred njim so na vročem stolčku sedeli Huub Stevens, Martin Jol in Ricardo Moniz.

Van Marwijk je med letoma 2004 in 2006 vodil Borussio iz Dortmunda. Zelo uspešen je bil pri Feyenoordu (2000-04 in 2007/08). Nizozemsko reprezentanco je leta 2010 popeljal vse do finala svetovnega prvenstva v Južni Afriki, kjer je bila po podaljšku boljša Španija z 1:0. Na lanskem evropskem prvenstvu je doživel pravi polom, ko v predtekmovanju ni osvojil niti točke, zato je tudi odstopil.

Na torkovi tekmi proti Greuther Fürthu v drugem krogu nemškega pokala bo ekipo še vodil Cardoso, van Marwijk bo debitiral v soboto v 7. krogu Bundeslige v Frankfurtu.