Etien Velikonja je v napadu v prvem polčasu igral skupaj z Robertom Berićem, v drugem pa je Berića zamenjal Dalibor Volaš. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja je v napadu v prvem polčasu igral skupaj z Robertom Berićem, v drugem pa je Berića zamenjal Dalibor Volaš. Foto: MMC RTV SLO


V 76. minuti je zadel Etien Velikonja. Z desne strani je podal Martin Milec, Primorec pa je iz bližine z glavo preusmeril žogo mimo vratarja prek golove črte.
Velikonja najnevarnejši že v prvem delu
Že v prvem polčasu so bili bolj nevarni Mariborčani. Trikrat je proti vratom streljal Velikonja. En strel mu je ubranil vratar Damjan Golob, dvakrat pa je z glavo meril mimo vrat. Domači vratar Jasmin Handanović je prvič posredoval v 38. minuti, ko je ob udarcu Maria Darmopila odbil žogo v kot.
Maribor bi lahko ob koncu še povišal zmago
V 60. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho nogometaš Zavrča Uroš Gabrovec. 10 minut pozneje je Velikonja zatresel mrežo, vendar je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Ob koncu srečanja so imeli priložnosti še Marcos Tavares, Arghus in Goran Cvijanović, vendar se izid ni več spremenil.

Na prvi tekmi v Zavrču je bilo prejšnji mesec 3:3. Vodilna ekipa tretje lige vzhod je v osmini finala izločila Domžale z izidom 5:0, v nedeljo pa je doživela prvi poraz po 14 mesecih, ko je v Dravogradu prav tako klonila z 0:1.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratna tekma

MARIBOR - Zavrč 1:0 (0:0) 3:3
4.500; Velikonja 76.
RK: Gabrovec 60./Zavrč

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus, Mejač, Črnic (66./Tavares), Filipović (46./Ibraimi), Mertelj, Cvijanović, Berić (46./Volaš), Velikonja.
Zavrč: Golob, Gabrovec , Lenart, Murko, I. Filipović, Kuserbanj (49./Matjašič), Darmopil, Šnajder, Marinič (82./Vinković), Letonja , Fridl (53./Veselič).
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.
V polfinale so se že prej uvrstili CM Celje, Rudar in Garmin Šenčur.