Barve Rijeke brani še en Slovenec. Matija Škarabot je takole z Leonom Benkom in strelcem Goranom Mujanovićem proslavil odločilni gol. Foto: EPA
Barve Rijeke brani še en Slovenec. Matija Škarabot je takole z Leonom Benkom in strelcem Goranom Mujanovićem proslavil odločilni gol. Foto: EPA
Navijači Rijeke so nogometaše spodbujali tudi v Stuttgartu. Foto: EPA

Nemški mediji so zapisali, da je Stuttgart izločil hrvaški palček. Že na Kantridi so Rečani pokazali zobe. Z 2:1 so ugnali nemškega prvoligaša, ki je sicer v Bundesligi po treh krogih letos še brez točk. Na gostovanju na Mercedes-Benz Areni so gostje povedli, a so v 75. minuti nogometaši Stuttgarta izničili prednost Rijeke s prve tekme. V 94. minuti pa so hrvaški nogometaši šokirali nemške. Akcijo za preboj Rijeke v Evropsko ligo sta zrežirala Kekova rezervista Ivan Močinić in Goran Mujanović.

"Iz srca čestitam fantom. To je velik rezultat za Rijeko in za hrvaški nogomet. Z dodatnimi tekmami sem si zdaj nakopal kar nekaj težav", se je pošalil Kek in dodal: "Ponosen sem. Vesel sem, da smo dali navijačem to darilo. Posebej vesel sem tudi zaradi predsednika Rijeke Damirja Miškovića, kar je napravil s svojimi sodelavci."

Predsednik napovedal okrepitve
"Verjel sem v naše napredovanje. Ko smo šli na stadion, sem v očeh nogometašev videl, da jih ni strah. Občutek sem imel, da verjamejo v zmago. Za njih je to odlična izkušnja. Nekateri so že igrali težke tekme, a za večino je to vrhunec kariere," je za klubsko spletno stran povedal Kek.

"To je tako, kdaj ti uspe, drugič ne. Ko ti ne uspe, te vsi 'tepejo po glavi', ko ti uspe, te slavijo. To je ena najlepših tekem v moji karieri in dan, ki si ga bom zapomnil za vedno. S Slovenijo sem se prebil na svetovno prvenstvo, z Mariborom osvojil naslov, tega dne pa se bom prav tako z veseljem spominjal," je pokomentiral aduta s klopi Kek. Navijači so množično pričakali junake, ki so se vrnili iz Nemčije. Predsednik kluba Damir Mišković je čestital ekipi in že napovedal nove okrepitve.