Srečko Katanec si pred dodatnimi kvalifikacijami želi pozitivno energijo vseh, ki spremljajo reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Srečko Katanec si pred dodatnimi kvalifikacijami želi pozitivno energijo vseh, ki spremljajo reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Mišo Brečko in Boštjan Cesar na treningui
V reprezentanco se vrača nogometaš Nürnberga Mišo Brečko. Foto: www.alesfevzer.com
Brdo pri Kranju
Reprezentanca ima v novozgrajenem Nacionalnem nogometnem centru odlične razmere za delo. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Brdo pri Kranju
Na Brdo pri Kranju se je preselil tudi sedež Nogometne zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Srečko Katanec je seznam objavil v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju.
V izbrano vrsto se v primerjavi z zadnjimi akcijami vračajo Mišo Brečko, Siniša Anđelković in Benjamin Verbič, ni pa Tima Matavža, Nejca Skubica, Dejana Trajkovskega in Daliborja Stevanovića.
Brečko vpoklican prvič po Angliji
"Mišo dvakrat ni bil z nami, mislim pa, da so to tekme, na katerih potrebujemo izkušene fante. To so zelo specifične tekme, gre za dve tekmi v treh dneh. Mislim, da nam lahko Mišo pomaga. V preteklosti sem povedal, da če nekoga ne vpokličem, ni izključen za vedno,"
je Katanec na novinarski konferenci pojasnil, zakaj znova računa na Brečka. Trboveljčan je bil zadnjič v reprezentanci na junijski tekmi proti Angliji.
Kaj pa Verbič? "On se je pozdravil. Videli bomo, v kakšnem stanju je. Če bo dobro pripravljen, bo mogoče tudi igral, v nasprotnem primeru pa nam bo pomagal na treningih, kjer bomo poskušali simulirati igro Ukrajine."

V videonovici spodaj si lahko ogledate posnetek celotne novinarske konference!


"Kompaktna, čvrsta in tehnično dovršena ekipa"
"Videl sem vse kvalifikacijske tekme Ukrajine. Zelo pomemben podatek je, da so prejeli samo štiri zadetke. So kompaktna, čvrsta in tehnično dovršena ekipa. Njihovi klubi redno igrajo v Ligi prvakov. So spoštovanja vredna reprezentanca. Videl sem tudi, da niso dosegli gola proti Slovakom in Špancem. Njihova bočna nogometaša Konopljanka in Jarmolenko sta huda, določene težave pa imajo, denimo s kartoni. Lestvica Fife (Slovenija je padla na 64. mesto, op. a.) pa ne bo igrala. Sem optimist, ker smo na vseh tekmah dosegali zadetke, zato so tudi oni lahko na neki način zaskrbljeni, saj smo mi v gosteh zabili gol tudi Angležem in Švicarjem. Torej imamo tudi mi nekatere stvari, ki ne 'pašejo' tekmecem," je o Ukrajincih povedal Katanec.

Za uspeh potrebna energija vseh
Slovenski selektor sicer ni najbolj navdušen nad pričakovanjem dvobojev proti Ukrajini v slovenski javnosti: "Pred 16 leti se je čutila čisto drugačna energija. Mogoče smo se že navadili in ljudje na to gledajo, kot da dodatne kvalifikacije pridejo samodejno. Ne cenimo kaj preveč tega, kar dela nogometna reprezentanca. Za uspeh pa je potrebna energija vseh - nas, vas, ljudi, ki bodo tekmo spremljali pred televizorji in tako dalje. Želim, da vsi razmišljamo pozitivno."

V Lvovu od 400 do 500 slovenskih navijačev
Kot je znano, bo v dodatnih kvalifikacijah Slovenija prihodnjo soboto ob 18.00 najprej gostovala v Lvovu, povratna tekma pa bo v torek, 17. novembra, ob 20.45 v Mariboru. V Ukrajini bo tekmo spremljalo od 400 do 500 slovenskih navijačev. Za tekmo v Ljudskem vrtu je na voljo še nekaj malega vstopnic.
Treningi na Brdu
Slovenska reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek opoldne na Brdu in bo tam trenirala do četrtka. Na vzhod bo odpotovala v petek. Pred povratno tekmo bo uradni trening opravila v ponedeljek ob 17.00 v Ljudskem vrtu.

Ukrajinski selektor Mihajlo Fomenko bo svoj seznam javnosti razkril v petek.

REPREZENTANČNI SEZNAM ZA TEKMI PROTI UKRAJINI

Vratarji (3):
Handanović Samir, Inter (ITA)
Oblak Jan, Atletico Madrid (ŠPA)
Vidmar Nejc, Domžale (SLO)

Branilci (8):
Anđelković Siniša, Palermo (ITA)
Brečko Mišo, Nürnberg (NEM II)
Cesar Boštjan, Chievo (ITA)
Ilić Branko, Astana (KAZ)
Jokić Bojan, Villarreal (ŠPA)
Krajnc Luka, Cagliari (ITA II)
Samardžić Miral, Rijeka (HRV)
Struna Andraž, PAS Giannina (GRČ)

Vezisti (10):
Birsa Valter, Chievo (ITA)
Iličić Josip, Fiorentina (ITA)
Kampl Kevin, Bayer Leverkusen (NEM)
Kirm Andraž, Omonia (CIP)
Krhin Rene, Granada (ŠPA)
Kurtić Jasmin, Atalanta (ITA)
Lazarević Dejan, Antalyaspor (TUR)
Pečnik Nejc, JEF United (JAP II)
Rotman Rajko, Istanbul BB (TUR)
Verbič Benjamin, Köbenhavn (DAN)

Napadalci (3):
Berić Robert, St. Etienne (FRA)
Ljubijankić Zlatan, Urava Reds (JAP)
Novaković Milivoje, Nagoja Grampus (JAP)

Katanec razkril adute za Ukrajino
Novinarska konferenca Katanca ob objavi seznama
Katanec razkril adute za Ukrajino
Novinarska konferenca Katanca ob objavi seznama