Napredovanje v skupinski del bi Mariboru prinesel milijon evrov. Foto: Sandi Fišer
Napredovanje v skupinski del bi Mariboru prinesel milijon evrov. Foto: Sandi Fišer
Delio Rossi previden pred povratno tekmo

Obračun v štajerski prestolnici se bo začel ob 20.45, prenos pa si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in na tej spletni strani.

Milanič: Priložnosti moramo tokrat izkoristiti
Optimizem vliva prve pol ure prve tekme v Palermu, ko so si Mariborčani pripravili nekaj priložnosti, a so ostale neizkoriščene. Trener Darko Milanič je pred dvobojem miren: "Do 35. minute smo bili v Palermu zelo dobri, potem pa je prišel trenutek, ki je povsem obrnil tekmo. Dokazali smo, da lahko igramo napadalno in si ustvarimo priložnosti. Italijani so ranljivi, mi pa moramo tokrat svoje priložnosti izkoristiti. Palermo ima odličen prehod v napad. Ko izgubimo žogo, moramo biti zelo pazljivi in hitro zapreti sredino."

Sicilijanci (vsaj z besedami) brez podcenjevanja
V taboru Palerma so precej previdni. "Zavedamo se, da smo favoriti. Ne smemo se preveč sprostiiti. Vemo, da se lahko prednost hito stopi. Prepričan sem, da bo Maribor igral napadalno. Po vseh tekmah, ki sem si jih ogledal, vem, da znajo držati žogo. Vedno so nevarni," je na tiskovni konferenci povedal trener Delio Rossi.

Namesto Pridigarja in Mejača Radan in Mertelj
Vratar Marko Pridigar in Aleš Mejač sta kaznovana, nadomestila ju bosta 20-letni Matej Radan (v Palermu se ni ustrašil zahtevnega izziva) in na desnem boku Aleš Mertelj: "Na tekmi proti Nafti je Mertelj solidno opravil nalogo, čeprav nima veliko prakse na tem položaju. V Palermu je bilo na desnem boku veliko nasprotnikovih akcij zlasti v prvem polčasu. Mertelj bi lahko s svojo hitrostjo in telesnimi sposobnostmi s pomočjo bočnega veznega igralca dobro opravil nalogo," pravi Milanič.

Danes ob 20.45:
MARIBOR - PALERMO
(izid prve tekme 0:3)

Maribor: Radan, Mertelj, Rajčevič, Andjekovič, Viler, Mezga, Cvijanovič, Bačinovič, Iličič, Tavares, Volaš.

Palermo: Sirigu, Cassani, Boyo, Munoz, Balzaretti, Migliaccio, Liverani, Nocerino, Pastore, Hernandez, Maccarone.

Sodnik: Stanislav Suhina (Rusija)

Delio Rossi previden pred povratno tekmo