Arsene Wenger je že med tekmo nekajkrat jasno izrazil svoje nestrinjanje s sojenjem sodnika Damirja Skomine. Foto: EPA
Arsene Wenger je že med tekmo nekajkrat jasno izrazil svoje nestrinjanje s sojenjem sodnika Damirja Skomine. Foto: EPA

Spomnimo, "topničarji" so prvo tekmo v Milanu izgubili s 4:0, nato pa doma zmagali s 3:0, kar pa je bilo premalo za napredovanje. Wenger je po tekmi dejal, da ni zadovoljen s slovenskim sodnikom Skomino.

"Z glavnim sodnikom nocoj nisem bil zadovoljen. Na sredini igrišča je vsakič znova prehitro dosodil prekršek. Vsakič ko je nogometaš Milana padel po tleh, je sledil prosti strel. To so gostje hitro dojeli in do konca tekme pridno izkoriščali," je po srečanju bentil Francoz na klopi Arsenala.

Wenger: Sodniki so postali nedotakljive ikone
Evropska nogometna zveza (Uefa) je poleg treh tekem prepovedi vodenja na tekmovanjih pod okriljem Uefe Wengerju naložila še 40.000 evrov kazni. Francoz je že pred izrekom kazni napovedal, da se bo ob morebitnem suspenzu pritožil. "Če bom suspendiran, bo to nepravično, zato se bom takoj pritožil. Sodniki na evropskih tekmah so postali nedotakljive ikone. Edina stvar, ki jo razumejo po tekmi, je poročilo. Verjamem, da imaš po 25 letih igranja na evropskih tekmah pravico, da se s sodnikom tudi kaj pogovoriš," je bil kot vedno brez dlake na jeziku Wenger.