Foto:
Foto:
Po grenkem porazu v Belfastu
Feeney pokopal Slovence

Tako kot selektor Matjaž Kek se tudi nekdanja reprezentanta zavedata, da je bila zamujena velika priložnost. Zahovič je bil v pogovoru za MMC mnenja, da si gostitelji sinoči z ničimer niso zaslužili zmage. Rudonja se v analizi obeh tekem ni spuščal, neuspeh pa vidi v premajhni odločnosti reprezentantov. Brez dlake na jeziku je bil kot po navadi nekdanji selektor Brane Oblak.

Zlatko Zahovič: Kot večina sem tudi jaz malce razočaran. Fantje so garali, dali svoj maksimum. Tekme ne moremo analizirati polčas za polčasom. Gledati je treba vseh 90 minut kot celoto. Severni Irci si zmage niso zaslužili z ničimer. Pokazali niso ničesar. Če bi Slovenija pred domačimi gledalci igrala tako slabo, bi jo kritiki požrli. V drugem polčasu smo slabo nadzorovali žogo. Še enkrat se je pokazalo, da ne znamo držati žoge. Najlažje je biti general po bitki, kaj menjati in zakaj ... Reprezentanca je zagotovo perspektivna in ima tisto "materijo prima", očitno pa je nekaj treba dodati. Ali je potreben samo čas ali še kaj drugega, pa bomo videli.

Mladen Rudonja: Dejstvo je, da smo bili sposobni premagati tako Češko kot Severno Irsko. Spet pa se je izkazalo, da smo premalo odločni, premalo pogumni. Enostavno ne verjamemo vase, čeprav kvaliteta je. Moram priznati, da sem razočaran. Ti dve tekmi sta bili prelomni. Bil sem optimist, verjel v to ekipo, a se ni izšlo. Potrebne bi bile štiri točke, ena je premalo. No, dokler so teoretične možnosti, se ne smemo predajati.

Brane Oblak: Včerajšnje tekme nisem spremljal. Mi igramo vedno enako, zato sem raje gledal Italijo. Predvidevam pa, da je bila naša igra podobna kot proti Češki. To, kar delamo mi, je destrukcija nogometa. Mi njihovo igro uničimo, svoje pa nimamo, da bi lahko zmagali.

R. K.

Po grenkem porazu v Belfastu
Feeney pokopal Slovence