Anže Kopitar bo v Los Angelesu navijal za Slovence. Foto: EPA
Anže Kopitar bo v Los Angelesu navijal za Slovence. Foto: EPA

Zahovič je že pred 10 dnevi rusko javnost razburil z (domnevno) izjavo, da se bo Slovenija zanesljivo uvrstila na svetovno prvenstvo, medtem ko je Rusom priporočil, naj rajši igrajo hokej. Resnica je drugačna: "To je bilo slabo interpretirano. Na takšen način nikoli ne bi govoril o ruski reprezentanci. Očitno je nekdo moje besede priredil, da bi bolje motiviral Ruse," je za MMC povedal Zahovič.

Kakor koli, bolj všečen za Ruse je bil član Los Angeles Kingsov. Po uvodnih vprašanjih o odlični sezoni v Ligi NHL je pogovor nanesel tudi na nogomet. Kopitar je povedal, da mu je nogomet všeč, a se nima za strastnega navijača.

Kopitar: Rusija favorit, upam na slovensko zmago
Na neposredno vprašanje, ali se strinja z Zahovičevim mnenjem o Rusih in nogometu, je Kopi odgovoril: "Nisem strokovnjak za nogomet, vendar mislim, da je Rusija izkušenejša, zato ji pripisujem vlogo favorita. Toda po drugi strani je v dveh tekmah mogoče vse, zato upam na našo zmago."

Kopitar na rezulatat tekme najbrž ne bo stavil s klubskim soigralcem Aleksandrom Frolovom, saj ni privrženec stav. Rajši bo le držal pesti za Slovenijo. Hrušičan je še razkril, da se z Davidom Beckhamom še ni osebno srečal, čeprav ve, da je bil na nekaj tekmah Kingsov.