Najatraktivnejši nasprotniki v Ljudskem vrtu bi bili Glasgow Rangers, Koebenhavn, Genk, Dinamo Zagreb in Partizan. Foto: BoBo
Najatraktivnejši nasprotniki v Ljudskem vrtu bi bili Glasgow Rangers, Koebenhavn, Genk, Dinamo Zagreb in Partizan. Foto: BoBo
Vijoličasti morajo seveda opraviti še delo v Luksemburgu. Foto: BoBo

Vijoličasti so Luksemburžane na prvi tekmi v Ljudskem vrtu odpravili z 2:0, tako da bi morala biti povratna tekma glede na izid in kakovostno razliko bolj ali manj formalnost.

Pred žrebom, ki bo ob 12. uri, so klubi razvrščeni v dve skupini, na prvake in neprvake.

Prvaki: 17 ekipam, ki bodo napredovale iz 2. predkroga (v njem nastopa tudi Maribor), se bodo pridružili še škotski Glasgow Rangers, danski Koebenhavn in belgijski Genk. 20 ekip bodo tik pred žrebom razdellili v skupini z enakim številom nosilcev in nenosilcev. Po prvih tekmah 2. predkroga so favoriti za nepredovanje Plzen (Češ), Ekranas (Lit), Litex (Blg), Slovan (Slk), Shamrock Rovers (Irs), Maccabi Haifa (izr), Zestafoni (Gru), Dinamo (Hrv), Partizan (Srb), Bate Borisov (Blr), Rosenborg (Nor), Sturm (Avt), Wisla (Pol), Apoel (Cip), HJK (Fin) in Malmö (Šve). Deset ekip, ki bodo napredovale, se bo za pet prostih mest v Ligi prvakov pomerilo v 4. predkrogu.

Neprvaki: V tej skupini so klubi, ki so močnejša prvenstva končali na drugem ali tretjem mestu. Tu so med desetimi klubi že določili nosilce. Pet zmagovalcev se bo za vstop v skupinski del Lige prvakov pomerilo z Bayernom, Arsenalom, Lyonom, Villarrealom ali Udinesejem.

Nosilci: Benfica (POR), Dinamo Kijev (UKR), Panathinaikos (GRč), Twente (NIZ), Standard Liège (BEL)
Nenosilci: Rubin Kazan (RUS), Zürich (ŠVI), Odense (DAN), Trabzonspor (TUR), Vaslui (ROM)

V skupinski del Lige prvakov je že uvrščenih 22 klubov