Nogometaši Maribora se veselijo 25. zmage v evropskih tekmovanjih. Foto: Reuters
Nogometaši Maribora se veselijo 25. zmage v evropskih tekmovanjih. Foto: Reuters
Maribor v Luksemburg s +2

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 2. predkroga Lige prvakov z 2:0 ugnali F91 Dudelange. Če so slovenski prvaki v prvem polčasu igrali dobro in bili gospodarji na igrišču, so gostje v drugem polčasu vzpostavili ravnotežje in bili na trenutke celo boljši.

Milanič: "Nismo imeli dovolj energije"
Trener Darko Milanič, ki je bil po koncu tekme izžvižgan, je za Val 202 razložil: "V drugem polčasu sem imel občutek, da nismo dovolj sveži, da nimamo dovolj energije, enostavno nismo dobri igrali. Veliko igralcev je v telesni pripravljenosti še v velikem zaostanku. Ko vse to seštejemo, je jasno, da še nismo v optimalni formi."

"Na drugi tekmi bomo narekovali tempo igre"
Milanič je prepričan, da so njegovi fantje dobili dovolj resno opozorilo. V drugem polčasu so tempo namreč diktirali gostje. Zakaj? "Spoznali smo njihovo kvaliteto. Vsilili so nam svojo igro, a to ni njihova zasluga, temveč naša napaka. V drugem polčasu smo namreč v napadu igrali s štirimi igralci, saj sta se v konico pogosto selila oba bočna igralca. A enostavno nam ni uspelo izigrati njihove obrambe. Zdaj potujemo v Luksemburg, kjer bomo skušali sami narekovati tempo igre. Igrali bomo drugače kot na prvi tekmi."

Mejač: Nismo še najbolje uigrani
Maribor se je v torek veselil 25. evropske zmage. Vsaka zmaga je pomembna, sploh v boju za boljši kvocient slovenskega nogometa, ki je trenutno na nizki ravni. S tem se strinja tudi Aleš Mejač: "Zmagi se ne gleda v zobe. Imeli smo kar nekaj priložnosti, morda bi nam lahko uspelo izkoristiti kakšno več. A vseeno, prednost je lepa. V tem delu sezone še nismo dobro uigrani, a pričakujem, da se bo to kmalu spremenilo."

Viler: "So v slabi ligi, a so prvaki"
Mitja Viler
pa je po tekmi povedal: "Luksemburžani res nimajo dobre kvalitete. A vsaki ekipi, ki ji pustiš igrati, to lahko izkoristi. Čeprav igrajo v slabi ligi, so vseeno prvaki."


Maribor v Luksemburg s +2