Šport
(5)
Bi si upali skočiti v mrzlo morje? Pogumnežev je vedno več, zadnjega Novoletnega skoka v morje se je udeležilo 445 plavalcev. Foto: Organizator

Dodaj v

13. novoletni skok v morje rekorden in dobrodelen

Lani 445 plavalcev in kar 4.000 gledalcev
28. december 2016 ob 08:52
Portorož - MMC RTV SLO

Osrednja plaža v Portorožu bo 1. januarja spet polna, saj bodo tisti, ki jim mraz ne pride do živega, popoldne znova skočili v vodo. 13. novoletni skok v morje bo dobrodelen.

Prijave za skok v enajst stopinj toplo morje potekajo na uradni spletni strani novoletniskokvmorje.eu, seveda pa se boste lahko prijavili tudi na dan dogodka na samem prizorišču (od 12.00 ure naprej). Prijavnina znaša pet evrov, en evro gre v dobrodelni namen, in sicer Lions klubu Portorož Zarja. Prireditev se bo s pozdravnim govorom župana Petra Bossmana začela ob 13.30, pol ure pozneje pa bodo plavalci že "na delu". Prireditev se bo končala ob 16. uri, ob 17.00 sledi koncert, ob 18. uri pa bo Portorož razsvetlil ognjemet.

Topel december, ko so bile na Primorskem temperature pogosto nad 15 stopinj, bo verjetno nekatere še dodatno podžgal, da se bodo udeležili skoka v morje, tako da bo udeležba zelo verjetno rekordna. Dogodek privabi tudi veliko "navijačev". Lani je sodelovalo 445 plavalcev oziroma skakalcev, ki jih je glasno spodbujalo okoli 4.000 gledalcev iz različnih držav - Rusije, Velike Britanije, Nizozemske, Nemčije ...

Po mnenju številnih strokovnjakov ima kopanje v mrzli morski vodi terapevtske učinke, krepi imunski sistem in dviga odpornost proti različnim bolezenskim vplivom, kar nam omogoča, da se lažje spopademo z vsem, kar nam novo leto prinaša.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
obsesionn
# 28.12.2016 ob 18:14
Ha ha...skocil bom mal stran od organizatorjev pa raje prihranil tistih 5 eur..oziroma poslal kakšen dobrodelni sms. ..in kako zagovarjajo 4 eur..za kaj ze?
Bivši uporabnik
# 28.12.2016 ob 14:01
Od 5€ gre 1€ v dobrodelne namene. Organizator se dela norca iz dobrodelnosti in naivnih ljudi. Vsem ki greste skočit v vodo predlagam, da bojkotirate prijavnino in sami poiščite dobrodelno organizacijo, kateri želite donirat 5€ in jim nakažite celoten znesek na TRR.
YonKippur
# 28.12.2016 ob 12:04
Edita!!! Prava ideja...
YonKippur
# 28.12.2016 ob 12:04
Studiram, da bi na sredino vasi zvlekel eno gromozansko skalo in zmarkentiral butanje z glavo v mojo skalo za jako koristno in mentalno stanje butajocega blagodejno dejanje. Seveda bi pobiral simbolicno butarnino, hej, treba obcasno tudi kak prah popucati z moje skale...Sodelovanju bi povabil se svojega kolega rotarijanca, kateremu bi dal kak ficnik na stran za drustvo invalidov. Morda bi se kaj lazje zmenili, kako si razdeliti denar... Samo zupana bi pa tezko preprical, da bi prisel pokazati svoj najnovejsi klobuk. Ko pa je zmeraj v Pekingu ali tam nekje...
Bivši uporabnik
# 28.12.2016 ob 09:30
5€ za skok v ledeno mrzlo morje, da te dajo na seznam pod pretvezo dobrodelnosti...
Kazalo