Borut Božič je vesel, da bo lahko še naprej tekmoval na najvišji ravni. Foto: Marjan Kelner
Borut Božič je vesel, da bo lahko še naprej tekmoval na najvišji ravni. Foto: Marjan Kelner

Pred dvema dnevoma je moštvo sporočilo tudi to, da jo bo kot glavni športni direktor vodil slovenski selektor Gorazd Štangelj. Oba novinca Sivcov in Božič sta zelo izkušena kolesarja. Beloruski državni prvak v cestni dirki in vožnji na čas šteje 34 let, je nekdanji svetovni prvak do 23 let, štiri leta je bil član Skya, v zadnji sezoni pa Dimension Date, v dresu katerega je letošnjo dirko po Italiji končal na skupnem desetem mestu. Božič je bil letošnjo sezono član francoskega Cofidisa, pred tem pa je štiri leta kolesaril za Astano in tri za Vacansoleil. Bil je že slovenski prvak, klasiko Gent-Wevelgem je leta 2013 končal na drugem mestu, ima pa etapne zmage z dirk po Španiji, Britaniji in Švici.

"Po nekaj letih v profesionalnih ekipah sem se odločil, da se pridružim novemu moštvu. Poznam veliko ljudi, ki so že v ekipi, povsem jim zaupam, to je bil eden glavnih dejavnikov. Komaj čakam na novo sezono. Vesel sem, da bom še lahko tekmoval na najvišji ravni, prepričan pa sem, da bo ekipa imela program, ki mi bo ustrezal. Moja glavna naloga bo, da pomagam mladim kolesarjem," je povedal Božič. Pred tem je Bahrain Merida potrdila, da bodo v novi sezoni zanjo nastopali Italijani Vincenzo Nibali, Manuele Boaro in Giovanni Visconti.

Ekipo bosta finančno poganjala bahrajnska oblast s princem Naserjem Bin Hamadom Al Khalifo na čelu in proizvajalec koles Merida, postaja pa vse bolj slovenska. Veliko vlogo pri dogovarjanju in ustanavljanju je imel Slovenec Milan Eržen, Štangelj bo ekipo vodil kot športni direktor, eden od novincev je postal Božič, zna pa se zgoditi, da bodo člani moštva ostali tudi Jan Polanc, Marko Kump, Matej Mohorič in Luka Pibernik, ki sicer v tej sezoni dirkajo za Lampre-Merido. Italijanska ekipa se je združila z bahrajnskim projektom.