Ema Kozin se pripravlja na veliki dvoboj, ki bo 6. oktobra v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Ema Kozin se pripravlja na veliki dvoboj, ki bo 6. oktobra v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

Kozinovi je nasproti stala Edita Karabeg iz BiH-a, ki jo je 20-letna slovenska boksarka v začetku tretje runde nokavtirala in slavila 17. zaporedno zmago. "Ema je po napotkih trenerja krenila v dvoboj odločno in suvereno in tako z dominantnim boksom že v drugi rundi razorožila in dodobra načela nasprotnico. Takoj v začetku tretje runde ji je Ema zadala močan udarec v telo, zato je Karabegova obležala. Ko je vstala, je sodnik presodil, da ni sposobna nadaljevati dvoboja, in tako s klasičnim nokavtom dodelil zmago naši šampionki," je sporočil trener Kozinove, Rudolf Pavlin.

Najboljša slovenska boksarka je na turnirju nastopila v sklopu priprav za največjo tekmo v Sloveniji, ki bo 6. oktobra v Stožicah. Tedaj se bo za diamantni pas WBC borila z eno najboljših boksark na svetu, Mario Lindberg. Ta dvoboj bo štel tudi za naslov svetovne prvakinje WBO in IBA.

"Zelo sem vesela te zmage, ki je pokazala, da smo na pravi poti. Izboljšala sem telesno pripravljenost in natančnost udarcev, kar me navdaja z optimizmom. Zelo sem motivirana za nadaljevanje priprav na največjo tekmo kariere, saj želim sama sebi dokazati, da ves vloženi trud ni bil zaman, in na najboljši možen način podariti slovenski javnosti uspeh v Stožicah," je po novi zmagi dejala Kozinova.