Pet let je Igor Bišćan igral v Angliji, kjer je branil barve slovitega Liverpoola. Foto: EPA
Pet let je Igor Bišćan igral v Angliji, kjer je branil barve slovitega Liverpoola. Foto: EPA

Večernji list piše, da je 39-letni Bišćan že v petek podpisal dvoletno sodelovanje z Olimpijo. Zmajem naj bi bil novi vodja stroke predstavljen v ponedeljek, ekipo pa bo prevzel po finalu pokala, ki bo v sredo. Olimpija se bo za lovoriko v Kopru pomerila z Domžalami, ko bo, kot kaže, zadnjič na ljubljanski klopi sedel Safet Hadžić.

Bišćan je letos vodil Rudeš, s katerim je osvojil drugo ligo in klub iz hrvaške prestolnice prvič popeljal med prvoligaško druščino. Zagrebčan je 15-krat zaigral za hrvaško reprezentanco. Devet sezon je nosil dres Dinama, nato pa v tujini igral za Liverpool, s katerim je leta 2005 osvojil Ligo prvakov, in Panathinaikos.

Odkar je predsednik Milan Mandarić, je Bišćan že šesti trener lanskih prvakov Olimpije. Najprej je ekipo vodil Marijan Pušnik, ki ga je na začetku spomladanskega dela lanske sezone zamenjal Marko Nikolić. Aprila je potem srbski strokovnjak, ki je letos s Partizanom osvojil dvojno krono, mesto prepustil Rodolfu Vanoliju. Italijan je dokončal delo in z Olimpijo postal prvak. Septembra ga je po neprepričljivih predstavah zamenjal Luka Elsner, ki je deloval do začetka marca. Nato se je na klop vrnil Pušnik, ki je bil trener manj kot mesec, zdaj pa ekipo vodi Hadžić.